Saturday, April 02, 2011

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В ТЕЛЕЦ

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В ТЕЛЕЦ
♦♦♦ Жан Спилър ♦♦♦


24 март 1910 до 18 декември 1911 Телец
♦♦♦
29 декември 1928 до 7 юли 1930 Телец
♦♦♦
3 август 1947 до 26 януари 1949 Телец
♦♦♦
20 февруари 1966 до 19 август 1967 Телец
♦♦♦
12 септември 1984 до 6 април 1986 Телец
♦♦♦
14 април 2003 до 25 декември 2004 Телец
♦♦♦
19 януари 2022 до 17 юли 2023 Телец
♦♦♦
11 август 2040 до 3 февруари 2042 Телец
♦♦♦

♦♦♦

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В ТЕЛЕЦ
и Северен възел във Втори дом
(и Слънце в Скорпион)

ОБЩ ПОГЛЕД
Качества, които трябва да развивате
Работата в тези области може да ви помогне да разкриете скрити дарби и таланти.

• Лоялност
• Осъзнаване на границите
• Осъществяване на проекти стъпка по стъпка
• Чувство за собствена стойност
• Осъзнаване на личните ценности
• Търпение
• Честност в изразяването на собствените и чуждите нужди
• Използване на петте физически сетива за по-пълна наслада от живота
• Благодарност
• Осъзнаване на факта, че майката Земя се грижи за вас
• Всеопрощение
• Упоритост

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Качества, от които трябва да се освободите
Работата по намаляване влиянието на тези тенденции може да ви помогне да направите живота си по-лек и радостен.

• Привличане от критични ситуации
• Прекалена загриженост за делата на другите хора
• Нетърпение
• Неподходящи емоции
• Склонност за осъждане на хората
• Прекалена заетост с психологическата мотивация на другите
• Съпротива при обединяване на личните желания с тези на другите
• Силни емоции
• Разрушаване на цялото, за да се премахне една негова част
• Склонност към принудително завладяване

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Ахилесова пета/Капанът, който да избягвате/Какво не бива да забравяте
Ахилесовата пета, която родените със северен лунен възел в Телец е необходимо да осъзнават, е склонността им да търсят своята стойност чрез другите ("Мога да се чувствам добре, само докато останалите ме ценят."), което може да ги вкара в капана на едно безкрайно търсене на сродна душа. („Ако притежавам енергията на този специален човек, аз ще се чувствам завършен.") Хората с лунен възел в Телец могат да постигнат чувство на завършеност само в себе си - то никога няма да се прояви като страничен продукт на една връзка, дори и със сродна душа. Без значение каква подкрепа и оценка ще получат от другите, те винаги ще мислят, че се нуждаят от повече. В действителност за тях признанието на другите е фалшив барометър за това дали са на прав път. Ако живеят според стандартите, които знаят, че са правилни за тях, независимо от това, което другите мислят, това ще им помогне да развият чувство за собствената си стойност.
Онова, което не бива да забравят, е, че в даден момент трябва да спрат да се смесват с другите и да се занимават с техните дела и просто да вървят по собствената си пътека. Истината е, че когато започнат да правят това, другите ще ги подкрепят, едновременно на финансово и енергийно ниво.

Какво наистина искат тези хора
Онова, което тези хора наистина искат, е да се слеят енергийно с някой друг и да чувстват взаимния приток на сили. Те търсят пълно и постоянно обвързване. Нуждаят се от партньор, на който могат да разчитат да се грижи за всичките им материални нужди, а те да задоволяват неговите емоционални нужди (или обратното) - една връзка изпълнена с енергия, която дава сили и на двамата и ги прави напълно зависими един от друг. За да може успешно да се изградят такива взаимоотношения, те трябва да умеят да правят разлика и да намерят човек с подобна енергия и ценности. Споделените цели трябва да бъдат чувствани като вътрешно ценни за всеки от тях като индивид.
За да се случи това, родените със северен възел в Телец трябва първо да открият своите собствени ценности. Те трябва да станат силни сами за себе си, да знаят какво искат и да се настроят да разберат какво е значимо и истинско за тях. Предизвикателството е да установят своя собствена енергийна система и да открият кои са те като индивиди. Тяхната енергия ще става все по-силна и те автоматично ще започнат да привличат хора с подобна енергия, с които да имат успешни приятелства.

Таланти/Професия
Тези хора са истински майстори - независимо дали строят дом, връзка, или започват бизнес. Когато имат желание да се придържат към правилата, могат да построят всичко, което поискат. Те успяват в професиите, които са в съзвучие с онова, което смятат за истински ценно.
Например, ако преценят че масажът е средство да излекуват другите и от него могат да печелят, тогава те ще успеят в тази област. Те имат и способности да се оправят с пари и ако се съсредоточат върху начините, по които могат сами да ги правят и да се чувстват удобно в тази дейност, това ще бъде подходяща професия за тях.
Всяка област, в която се набляга на използването и се ценят физическите аспекти на живота и на петте сетива, ще им донесе радост и печалби: фермерство, строителство, инженерни професии, готварство или учители по физкултура. Обикновено най-добре е родените със северен възел в Телец да се занимават с нещо свое: независимо дали това е техен проект за бизнес, или работа за компания, където могат да се чувстват самостоятелни. Те трябва да се научат да предвиждат резултатите и да се движат стъпка по стъпка, като предприемат следващото действие в момента, в който се почувстват уверени.
Хората със северен лунен възел в Телец имат също способност да бъдат много полезни в критични ситуации и притежават естествен афинитет към психологията. Тяхната способност да осъзнават нуждите и желанията на другите може да им помогне по пътя към постигането на собствените им цели. Ако ясно забележат и използват енергията на другите по начини, които дават сили на двамата и възможности да печелят, те могат да помогнат за постигането на резултати, които и двамата търсят. Но ако те съсредоточат вниманието си върху професии, чиято сърцевина е психологията или справянето с кризисни ситуации, обикновено остават неудовлетворени и чувстват празнота. Те са по-добри, когато използват талантите си, за да изградят нещо в реалността, което развива чувството им за стабилност.

Изцелителни твърдения, подходящи за родените със северен лунен възел в Телец
• "За да спечеля, трябва да се трудя бавно и упорито, стъпка по стъпка."
• "Когато живея съобразно собствените си ценности, се чувствам добре със себе си."
• "Майката Природа ми дава енергията, от която се нуждая."
• "Когато задоволявам собствените си нужди и нуждите, които другите са изразили, аз създавам една стабилна основа за връзките си."
• "Ако се чувствам удобно, значи съм на прав път."
• "Онова, което другите мислят за мен, не ме интересува."

♦ ♦ ♦ ♦ ♦
ЛИЧНОСТ
Минали животи
Сливане с другите
В миналите животи родените със северен лунен възел в Телец са влизали в трудно разрушими връзки, в които са били здраво обвързани с хора с власт и влияние. Те са били кралицата или куртизанката зад краля и са имали достъп до "личните тайни", но накрая решенията са били вземани от другия човек. Те са били съветници или главни помощници на президенти или доверени лица на генерали. Изразходвали са всичките си сили, енергия и очарование, за да помагат на своя могъщ партньор, а в замяна са получавали признание, били са високо ценени от другия човек като доказателство за тяхната стойност.
В миналите животи, човекът който притежавал властта и силата, се е грижел за човека със северен лунен възел в Телец и го е глезел. Всичко, което хората с това разположение на възлите е трябвало да правят, е било да стоят близо до своите покровители и да помагат за изпълнение на техните желания, за да могат да изживеят живота си по най-добрия начин. Затова сега хората с лунен възел в Телец имат склонност да се отнасят безразсъдно към парите (сякаш има някой друг, който ще покрие сумите, похарчени с кредитните им карти), но в това прераждане не е предвидено нещата да се развиват по този начин!
Зависимостта на родените със северен възел в Телец от други хора в миналите животи им е отнела способността сами да се грижат за финансовото си състояние, като използват собствените си таланти. В това прераждане те трябва да поемат финансова отговорност за себе си, така че да спечелят самоувереност. Когато не обръщат съзнателно внимание за начините, по които харчат парите си, те биват съсипвани от дългове.
В други минали животи, които са свързани с този, те са имали "лоша слава" - занимавали са се с проституция под някаква форма. В този живот успехът на родените с лунен възел в Телец зависи от това да нямат собствени ограничения, за да могат успешно да се слеят с енергийното поле на другия човек по начин, който генерира повече сила, отколкото могат да имат двамата поотделно.
Те са развили чувствителност към нуждите на другите, което е било от полза за тях в тези прераждания. Но подобно пълно сливане с другите е довело родените със северен възел в Телец до загуба на чувство за собствените нужди и ценност като отделни хора. Следователно в това прераждане, когато те се потопят в енергията на другия човек прекалено бързо или силно, започват да се чувстват предадени, а това е предупреждение, че трябва да спазват собствените си граници, да пазят индивидуалните си ценности и духовните си принципи.
Тези хора са били специалисти в областта на психологията като са създавали стратегии и са били съветници, прониквали са в психологията на другите, за да разберат техните мотиви и нужди и да предвидят поведението им. Те са съпътствали хора с нестабилна психика, помагали са им да откриват неправилното емоционално поведение или грешките в мисленето, изцелявали са ги и в замяна са получавали финансова защита. Тяхната чувствителност към психиката на хората им е помагала да предсказват намеренията на врага, както и да се пригодят към неизречените нужди и желания на своя партньор. Но в това прераждане тяхната съсредоточеност върху околните им пречи ефективно да преследват собствените си цели и да бъдат твърди и упорити. Сега от най-голяма полза за тях е да се отдръпнат от дълбоката съпричастност към другите хора и да се съсредоточат върху собствените си дела.
Някои от тези със северен възел в Телец са имали минали животи, в които са злоупотребявали с властта си и са проявявали насилие. В това прераждане те се учат да не правят това и за някои от тях това може да означава самите те да бъдат жертви или с тях да се злоупотребява.
Уроците, които трябва да усвоят в този живот, не са лесни. Те могат да изживеят истински крайности - да минат през периоди на злоупотреба с наркотици или алкохол или да имат сериозни психически проблеми, а също и да стигнат до директорските бордове в корпорациите или пък да се посветят на своя Бог. Техният живот се движи от мрачните дълбини до най-светлите върхове.

Съзнание на кризите
Животите, в които са имали сурови битки с другите, са довели до съзнание, което бива привличано от кризите, травмите и живота на ръба. Родените със северен лунен възел в Телец са хора, пристрастени към покачването на адреналина, идващо от трудностите. За да могат да изпитат това "блаженство”, те пренебрегват своите тела, своето здраве и спокойствие, които се изискват, за да се поддържа състоянието на блаженство. Случай след случай, дори когато е ненужно, те рискуват и се хвърлят в центъра на всяка трудност. След това започват битки и борби и позволяват на деструктивните си сили да разрушат всичко в техния живот. Понякога злоупотребяват с наркотици или алкохол, което им създава нови проблеми в ежедневието. Или може да имат партньор, който да е в такава ситуация - човек, който те виждат, че е наранен и мислят, че биха могли да му помогнат.
Когато се сблъскат със ситуация, която очевидно е трудна и се противопоставя на онова, което искат да постигнат, те често реагират прекалено остро, с много емоции, и така създават допълнителни трудности, които не са съществували преди това. Тези прекалено силни реакции се проявяват най-вече, когато хората със северен възел в Телец се изправят лице в лице с една възможна раздяла с човек, с който отношенията им са се превърнали в симбиоза, или ако почувстват, че другият човек не е 100 % отдаден на тях.
Тъй като им липсва чувството за собствена стойност, те са неизразимо зависими от нуждата да получават непрекъснато одобрение от "най-важния човек" (този, който им осигурява пари или енергия) - тази зависимост за тях означава оцеляване. Те имат много верни наблюдения върху психиката на другия човек, за да могат да приспособяват поведението си в зависимост от това какво другият смята за важно. По този начин чувстват, че ще се превърнат в необходимост и ще бъде подсигурено оцеляването им.
Ако се страхуват, че другия човек прави нещо, което може да ги нарани, тяхната първа реакция е да предприемат действия, за да си отмъстят. Но ако отмъщението е техния мотив, те винаги губят. Родените със северен възел в Телец имат нужда да се фокусират върху задоволяване на нуждите им от хората около тях (в зависимост от ситуациите) по един практичен начин. Тогава те могат да се освободят от своята отбранителна позиция и да кажат на другия човек: "Виж, това наистина е важно за мен." Вместо да разчитат на силата, те трябва да предприемат по-смирени действия, защото ще им дадат по-добри резултати.
Идеята е да останат фокусирани върху позитивните резултати, които искат да постигнат. Особено важно е тези хора да се грижат за своите нужди и ако се страхуват да не бъдат наранени или предадени, трябва да направят нещо, за да се защитят. Проблемът е, че имат склонност да реагират прекалено крайно и поведението им излиза извън границите на нормалните взаимоотношения.
Хората със северен възел в Телец толкова страстно се стремят към целите си, че тяхното желание да изпитат силни емоции понякога замъглява съзнанието им и те не знаят какво вършат. Едно от предизвикателствата за тях в този живот е да поемат отговорност за енергията, която идва от тяхната страст, и да я използват по конструктивен начин. Страстта, когато се използва сама за себе си и е доведена до крайност, води до разрушения. В това прераждане те се учат да градят, вместо да разрушават, и за успеха им е необходимо повече време, отколкото, ако използват сила, както са привикнали.
Когато тяхната движеща сила е страхът, те разрушават, а когато се ръководят от любовта си, градят. Хората с лунен възел в Телец се учат да отдават своята страст, енергия и ум, за да създават нещо ценно - и когато правят това, те се чувстват страхотно! Те се учат, че е по-добре човек просто да живее и да се наслаждава на спокойствието, вместо упорито да се стреми към рисковани начинания (финансови, лични или сексуални), които ще му донесат неприятности и здравословни проблеми. Не е задължително онова, което правят, да разрушава живота им, обикновено това прави техният драстичен подход. Те трябва да намалят скоростта и да осъзнаят, че като работят върху себе си, бавно и упорито, могат да развият чувството за собствената си основа и значимост, което досега им се е изплъзвало.
Тези хора имат невероятна нужда от спокойствие, след като са прекарали толкова животи в сурови битки с другите. Те се учат, че когато се поддадат на желанието да насилят дадена ситуация, всичко ще се срути. Напротив, когато добавят към нея спокойствие, тя ще се промени в тяхна полза по начин, който ще бъде благоприятен за всички засегнати.

Себеуважение
В този живот родените със северен лунен възел в Телец се учат да живеят според собствената си ценностна система. В миналите си прераждания те са се отказвали от всичко, което е било важно за тях, за да могат да се обвържат енергийно с другия човек. Хората със северен възел в Телец са използвали признанието като барометър за това дали са на прав път по отношение на успешното енергизиране на другия човек - и това е давало резултати. Но те са се пристрастили към необходимостта да получават признание и са започнали да правят всичко, което е било необходимо, за да го получат, като понякога са насилвали своите лични принципи и морал.
Тъй като са унищожили ценностната си система, те навлизат в този живот без чувство за собствена стойност и получават информация за нея само от реакциите на другите. Това ги прави прекалено възприемчиви към онова, което има стойност за хората около тях.
Макар че това е било правилно в миналото, в това прераждане не е предопределено подобно поведение да дава положителни резултати и те не бива да съсредоточават вниманието си върху даването на сили на техния партньор с мълчаливото очакване, че той ще се грижи за тях във финансово отношение или че ще получат признание по някакъв друг начин. В този живот те се учат да изграждат усещане за собствената си стойност пряко, като живеят според собствената си ценностна система. Те трябва да помагат на другите само когато техните интереси съвпадат с онова, което родените със северен възел в Телец искат да направят, когато техните желания са в съзвучие с ценностите им и не очакват да получат нещо в замяна.

Признание
Хората със северен лунен възел в Телец имат склонност към самохвалство. Те често прекъсват един разговор и използват някоя дума, която друг човек е казал като трамплин, за да насочат вниманието на другите към някоя от своите минали победи, да разкажат как са помогнали на някого или история, която илюстрира тяхната сила - и тогава те говорят безкрайно! Онова, което подсъзнателно търсят, е признанието.
В разговора с другите започват да чувстват несигурност и се опитват да я компенсират като съсредоточат вниманието върху себе си, за да спечелят външно признание. Те се надяват, че другите ще видят тяхната стойност, ще я оценят и ще ги уважават, за да може несигурността да ги напусне. За нещастие това е временно решение на проблемите им. Те трябва непрекъснато да се държат по подобен начин, а всъщност навикът да насочват вниманието върху себе си отблъсква другите хора. Факт е, че чувството за малоценност на родените със северен възел в Телец се появява само когато започнат да преценяват себе си или да се сравняват с другите.
Тези хора са изпълнени с много гняв. Но ако погледнат по-дълбоко в себе си, ще видят че той е основан на страха: страхът, че няма да бъдат уважавани, харесвани или че към тях няма да се отнасят като към човешки същества. Затова, когато се почувстват ядосани в определена ситуация, те могат да запитат себе си: "От какво се страхувам?" Това ще им помогне да вземат правилно решение.
Хората със северен лунен възел в Телец често биват объркани и се чувстват ограбени, когато не получат от другите признанието, което си мислят, че заслужават. Всичките им страхове се въртят около въпроса: "Как ще ме възприемат и оценят?" Те се страхуват и се ядосват, защото дават, но не получават онова, от което се нуждаят.
Но техните нужди никога не могат да бъдат задоволени от външния свят. Те никога няма да получат достатъчно признание от другите -без значение какво богатство, престиж и власт притежават - за да се почувстват добре на едно по-дълбоко ниво. Изходът да се освободят от гнева е да започнат да живеят по начини, които ще им помогнат сами да дадат висока оценка на себе си и да действат в съответствие със собствените си ценности. Когато спрат да се осланят на другите за повдигане на тяхното самочувствие и започнат да се вглеждат в себе си, внезапно техният гняв се превръща в позитивна енергия.
Понякога родените със северен възел в Телец се стремят към кариера в професии, които чувстват, че не са тяхно призвание, но смятат, че като вършат това, ще получат одобрение от околните. Те са склонни да се насочват към професии, на които другите гледат като на "извисени", за да могат да получат аплодисменти. Но ако се почувстват неоценени, това може да отрови тяхното удоволствие от работата. В подобна ситуация най-доброто решение е да помислят кой аспект от тяхната работа ги кара да се чувстват добре. Дали професията им развива ценностите, които те смятат за важни? Използват ли умения, които ги карат да се чувстват добре? Дали имат престижна работа, която да им дава самоувереност? Получават ли толкова пари, колкото си мислят, че заслужават? Те трябва да осъзнаят какво ценят в професията си и съзнателно да се опитат да приемат себе си и да установят дали при това положение са на прав път. Те трябва сами да осъзнаят стойността си и тогава могат да разчитат на това признание непрекъснато - да бъдат удовлетворени от собствената си личност и от това че са самите себе си, вместо да се стремят да задоволяват нуждите на някой друг.
Признанието от другите е "енергийна храна" за тези хора. Те винаги се радват на един телефонен разговор или посещение от приятел, защото това е доказателство, че съществуват. Хората с лунен възел в Телец имат нужда от начини, за да подхранват своята енергия, така че да станат независими. Тогава могат да започнат да общуват с другите, защото така искат, а не защото се нуждаят от тях.
Един начин, който ще им помогне да утвърдят себе си, е да си направят финансов план. Ако отделят време всеки ден и влагат енергията си в неща, които са значими лично за тях, това също ще им помогне да се издигнат в собствените си очи - като например приготвянето на вкусни ястия. Идеята е да започнат да се занимават редовно с дейности, които им доставят удоволствие и ги карат да се чувстват добре, независимо от реакциите на другите. Когато правят това, те са на правилния път.

Ограничения
В детството родителите на тези хора са искали да им наложат своите ценности. Това е нормално родителско поведение, но повечето деца просто пренебрегват ценностите на своите родители, които са прекалено различни от вътрешните ценности, с които те са родени. Но децата със северен възел в Телец нямат предварително установени вътрешни ценности, затова те са изцяло отворени, за да могат да приемат стойностите на своите родители. Те не могат да видят, че са различни хора. Прекъсването на подсъзнателната връзка с техните родители е едно от най-големите предизвикателства за тях в този живот.
Тези хора се учат да изразяват онова, от което имат нужда, и да избягват да мислят първо за нуждите на другите. Те често усещат, че преминават през живота, като реагират на ситуациите на другите хора и попадат в събитията, а не могат съзнателно да разпознаят къде се намират и къде искат да отидат. Имат склонност да се фокусират прекалено върху мотивацията на другите - подсъзнателно да търсят онова, от което се нуждаят, като първо определят какво иска другият човек. Но често, когато постъпват така, грешат. Те могат да си мислят, че напълно разбират мотивите на другия и да предприемат действия, за да отговорят на човека до тях, само за да открият, че преценката им е била неправилна.
Най-добре е да избягват да бъдат в съзвучие със желанията и мненията на другите и вместо това да се фокусират върху собствените си нужди: "Това е, от което аз се нуждая...
Това са моите причини." За да изградят едно непоклатимо чувство за сигурност и успешно да постигат целите си, родените с това възлово разположение имат нужда да не се отдалечават от своето чувство за удобство и да определят своите граници. Когато обмислят една цел, те трябва да се запитат: "Чувствам ли се удобно като си поставям тази цел? Дали съм прав/а?" Те също могат да използват и своето вътрешно чувство за удобство, за да определят кога се движат прекалено бързо; и ако го правят, да намалят скоростта и да продължат с това темпо, с което се чувстват удобно. Когато отстояват твърдо границите си и се развиват в онази посока, която е истински важна за тях, те ще открият, че другите имат по-голямо желание да се приспособят към тях и да правят онова, което родените със северен възел в Телец смятат за важно.

Самосаботаж
Хората със северен лунен възел в Телец имат склонност "да се прострелват в крака" - да вършат неща, които им пречат да постигнат успех. Целта е важна за тях и те й се отдават с цялото си сърце. Но също се чувстват ненужни и подсъзнателно си поставят бариери по пътя към целта. След това продължават да хлопат по вратата, макар да знаят, че тя няма да бъде отворена.
Мотивът да провалят себе си обикновено е нещо, което не осъзнават; затова са необходими размишления и психологически проверки. Понякога те искат да се самонакажат за действителен или измислен грях или за нещо, за което се чувстват виновни, че им пречи успешно да постигнат целта си. Например, когато са били на пет години, те може би са бутнали малкото си братче, което е ударило главата си и е трябвало да постъпи в болница - и подсъзнателно все още се чувстват виновни.
Постигането на целите включва изпробвани и правилни, систематични стъпки, за да се стигне до тях. Но хората с това разположение на възлите са обременени с прекалено силна вътрешна съпротива и изоставят единственото очевидно нещо, което би осигурило успеха им. Ако искат да влязат в медицинско училище, те се подготвят добре и имат добри оценки, могат да кандидатстват за най-добрите медицински училища, но не правят опит за онези, в които се влиза лесно. И тогава, ако не бъдат приети в някое от престижните учебни заведения, те блокират цялото си развитие.
Друг начин, по който хората с лунен възел в Телец подсъзнателно си пречат, е като отиват прекалено далеч, без да се подсигурят. То е като да скачаш без резервен парашут или да караш лека кола без предпазен колан: те поемат ненужни рискове. Онова, което не бива да забравят, е, че имат нужда да се осланят на собствената си енергия, за да постигнат целите, към които се стремят. Те могат да се надяват, че обещанията на другите ще се сбъднат, но единствено от тях зависи да се убедят, че пътят им е обезопасен, независимо от това какво може да се случи. Те имат нужда да използват нещо повече от логиката си: трябва да се осланят на разума и да изграждат стратегии в живота.

Склонност да осъждат другите
Родените с лунен възел в Телец изобщо не съзнават сериозните рани, които нанасят на другите, когато правят неправилни преценки за тях. Без да се съобразяват с чувствата на хората около себе си и без да мислят, те се втурват да разрушават с гневен ентусиазъм изградената система от вярвания на другия човек. За тях няма нищо свято и затова те нямат задръжки да разрушат нещо, което може да бъде свято за другите.
Не е необходимо да казвам, че ако имаш склонност да съдиш другите, това не ти създава приятели. В действителност това те отдалечава от онези, които при други обстоятелства биха могли да бъдат близо до теб. Хората не им вярват, защото се страхуват да не бъдат осъдени. Родените със северен възел в Телец се учат да не разрушават онова, което другите са построили, и вместо това да се съсредоточат върху изграждането на нещо, което е важно и ценно за тях. Най-добрият начин да се преборят със злото е енергично да развиват доброто в себе си.
Всъщност нещата, които ги тревожат в поведението на другите, могат да бъдат знак, който да им помогне да открият собствените си ценности. Например, ако те критикуват някой за това, че има две сексуални връзки едновременно, това може да е намек, че те самите ценят моногамността и следователно това качество трябва да бъде отбелязано в техния списък на важните ценности. Когато започнат да живеят според тях, те ще поемат по пътя на изграждането на чувство за собствената си стойност. А като бъдат неизменно верни на вътрешните си ценности, те няма да съдят толкова строго другите, които имат различни разбирания.
Родените със северен лунен възел в Телец имат склонност да бъдат и силно критични към себе си и така да подкопават собствената си самоувереност. Те имат свой кодекс за правилното поведение и измерват всички според него като най-сурово се отнасят към себе си. Те могат да бъдат най-лошият си враг. Когато нещата не се получават по начина, по който очакват, обвиняват себе си и смятат, че не са постъпили правилно. Това означава, че страдат двойно: веднъж заради моментното си лошо настроение и отново като се винят за това, че са позволили настроението им да бъде лошо.
Те често сравняват себе си с другите хора и са ревниви към онова, което другите имат - това прекалено усложнява живота им и ги прави нещастни! За всеки от нас важи правилото, че когато нещо ни прави щастливи, това означава, че сме на прав път. Но мигът, в който се сравним с другите, ние губим. Винаги има хора, които са на по-високо или по-ниско ниво от нас, в зависимост от стандартите, които използваме. Родените със северен възел в Телец се учат, че не е тяхна работа да съдят другите, тяхната задача е просто да преминават през живота като се справят с всяка ситуация по най-добрия начин, по който могат, и се придвижват стъпка по стъпка в посоката, която чувстват, че е значима за тяхната личност.

Да се интересуват само от собствения си живот
Тъй като хората с лунен възел в Телец често не са наясно със собствените си граници, имат склонност да се бъркат в живота на другите. Те се чувстват свободни да нахлуват в живота им, но биват шокирани, когато другите се намесват в собствените им дела и това може да ги накара да бъдат ненужно упорити. Когато разсъждават върху подсъзнателните мотиви на човека до тях, те си правят най-различни изводи за него. След това се тревожат, защото са решили как той трябва да се държи, но не го прави.
Проблемът е, че хората с това разположение проектират своите собствени ценности върху другите и след това ги осъждат, ако не отговарят на стандартите им. Целите на другия човек може да са напълно различни и пътят, по който се движи, може да бъде съвсем правилен за него.
Например, ако една жена със северен лунен възел в Телец търси брак и обвързване, тя може да гледа много осъдително на своя приятелка, която се среща с мъже, неподходящи за брак. Но тази приятелка може да не желае да се обвързва в този момент от живота си, затова кратките и приятни връзки с мъже могат да и се струват съвсем нормални. Хората със северен възел в Телец трябва да проявяват разбиране и да приемат, че другите имат различни ценности и стремежи. Те трябва да стоят настрана от личния живот на хората около себе си и да се концентрират върху собственото си развитие.
Родените с лунен възел в Телец също така имат склонност да не се съобразяват, да изказват своите идеи по един емоционален начин и да имат осъдително отношение към другите, което кара хората около тях да се чувстват неудобно. Те посочват грешките им, без да осъзнават, че е възможно и те самите да притежават подобни качества. Тъй като родените със северен възел в Телец все още не са ги открили у себе си, те не могат да правят коментари, без силно емоционално преувеличаване. Изходът е да разпознаят подобна склонност или поведение в себе си и да си простят за него - тогава няма да е необходимо да търсят оправдание за себе си, като опитват да определят как трябва да се държат другите.
Когато в собствените си действия се водят от качествата, които ценят, тогава ще могат вече да бъдат спокойни. Те повече няма да се изкушават да съдят другите, когато се сблъскат с поведение, от което не се възхищават, защото ще са придобили познанието, от което имат нужда: ще знаят кои са и на какво държат.
Друг аспект от склонността на родените със северен лунен възел в Телец да се намесват в работата на тези около тях идва от миналите им животи на духовни изцелители (психиатри, психолози, съветници, лекари, които са използвали нетрадиционни методи), които са се специализирали в изследване дълбочините на подсъзнателния живот на другите. Но в това прераждане от най-голяма полза за тях ще бъде да се отделят от енергийните полета на чуждото съзнание и вместо това да се съсредоточат върху собствените си дела.
Тези хора са много чувствителни към проявата на осъдително поведение от страна на другите и ако някой повлияе на тяхното енергийно поле по отрицателен начин, ще бъде добре да не прекарват много време с него. В миналите си животи те са развили склонност да разбират идеално останалите и да бъдат колкото е възможно по-близо до тях. Те са започнали много ясно да съзнават как даден човек гледа на тях, за да могат да приспособят своето поведение мигновено, така че да улеснят най-много връзката. Но в това прераждане, ако използват своята чувствителност, за да открият как другите гледат на тях, това ще ги отдалечи от възможността просто да бъдат себе си. Тяхната задача е да стоят далеч от мислите и делата на другите. Един добър девиз за тях е: "Онова, което другите мислят за мен, не ме интересува!"

Тъмната страна
Понякога родените със северен лунен възел в Телец заемат постове, на които могат да упражняват силно влияние. Те стават адвокати в могъщи правни фирми, изпълнителни директори в големи корпорации и т.н. Именно тези постове могат да отпушат безскрупулността у тях. Когато тази склонност се появи, те не са лоялни към своите служители, изневеряват на собствения си морал и на самите себе си - всичко е свързано с желанието им да се докажат. Когато хората с лунен възел в Телец изберат поведение, което да им осигури лично самодоказване, те могат да направят всичко, за да не спира възходът им, и "продават душата си", за да напреднат в света на парите и властта. Често те се продават като позволяват на други хора да дърпат конците. Съвсем скоро се оказват марионетки в играта на някой друг и се налага да действат в зависимост от неговите ценности.
Тези хора до такава степен са свикнали да упражняват власт, че когато изкушението се появи в това прераждане, е много лесно да се поддадат, за да спечелят могъщество и специални привилегии. В подобно положение те притежават много власт: наемат и уволняват работници, могат да създават или да разрушават живота на хората. Това подхранва тяхното его. Могат да злоупотребят с могъществото си като карат подчинените си да изработват всяка троха от прехраната си с пот и непрекъснато да се тревожат дали не са загубили работата си. Но това поведение води да разрушаване морала на служителите и родените със северен възел в Телец губят добрата воля, доверието и лоялността на своите подчинени.
Те се учат да устояват на изкушението за злоупотреба с властта. В края на краищата всичко се връща и когато злоупотребяват с властта, това винаги в последна сметка ще им се върне. Те се учат, че не могат да се движат срещу своите ценности, без сериозно да подкопават собствената си същност. И това е много важно, защото самочувствието е онова, от което хората с това разположение имат нужда в този живот.
Дори когато тези хора са избрали пътя на Светлината, те знаят за своята тъмна страна. Например имах една клиентка със северен лунен възел в Телец, която работеше като сервитьорка. Нейният Висш Аз много добре осъзнаваше, че най-трудните клиенти се нуждаят от най-много любов.
Когато тя подсъзнателно им даваше любов и ги зареждаше с позитивна енергия, в повечето случаи те ставаха сговорчиви. Но тя влизаше в кухнята и разиграваше пантомима, сякаш удря с юмруци някого! Това действие беше израз на склонностите й от миналите животи. След това се връщаше при клиента и се отнасяше към него с любов, защото знаеше, че това е правилното поведение. Но понякога инстинктивната реакция на родените със северен възел в Телец е да позволят на тази част от тях, която идва от миналите животи, да се прояви и да си го изкарат на някого.
Понякога се ръководят от своята тъмна страна като проявяват подозрение към мотивите на другите и виждат злото навсякъде (дори го търсят) около себе си. Но те могат да научат много за собствената си природа, ако погледнат на злото, което откриват у другите, като отражение на собственото им подсъзнание. Също така, когато търсят злото, стават уязвими за отрицателната енергия, която им пречи в този живот. За да избегнат възможността да се превърнат в жертви в резултат на тази своя склонност, най-добрият избор за тях е да спрат да се концентрират върху тъмната страна у другите и да обърнат внимание на новата си сила, която изграждат в този живот.
Те трябва да бъдат като коне с капаци, да се съсредоточат само върху положителните неща, които искат да покажат. Когато използват могъщите способности на своята психика да се концентрират върху Светлината, те ще привлекат положителните сили.

НУЖДИ
Установяване на удобна позиция
Причината, поради която родените със северен лунен възел в Телец стават толкова зависими от друг човек, е, че те са се лишили от собственото си вътрешно чувство за удобство. При това положение нямат нищо, което да използват в тяхната връзка с другия човек - в най-добрия случай една уязвима и нестабилна позиция. Ако съзнателно се опитат да не губят връзка с чувството за удобство в собствената им кожа, тяхната връзка ще се развива много по-добре, защото те са постигнали нещо солидно и стабилно вътре в себе си. Те са преживяли толкова много радикални промени в миналите животи, че в това прераждане им е отредена почивка, възможност да натрупват вещи и да се наслаждават на простите удоволствия от живота: добра храна, добър секс и уютна, стабилна семейна среда.
Вътрешното чувство на удобство е верен барометър за това дали са на правия път. Те ще спечелят, ако не излизат извън собствените си граници, които ограждат зоната им на комфорт.

Противоречие между желанията и нуждите
От време на време у хората със северен лунен възел в Телец се появява ревност. Те гледат какво притежават другите и им завиждат. Тези хора често имат една безкрайна верига от желания, която е основана на копнеж да притежаваш онова, което имат другите. Те виждат новата кола на съседа и един гласец вътре в тях казва веднага: "Искам такава." Но когато техните желания са основани на несигурност, това никога не дава положителни резултати - това е една бездънна яма. За да спечелят чувството за значимост, от което се нуждаят, най-добре за тях ще бъде да спрат да обръщат внимание на онова, което нямат, и да ценят изобилието от неща, които вече имат.
Това е живот на натрупване на материални ценности за родените с тази възлова позиция, затова желанието да притежават различни неща не е грешка. Но те трябва да ги спечелят като използват собствените си способности. Когато у тях се появи ревност, те трябва да определят дали е предизвикана от нещо, от което действително се нуждаят и след това да решат дали си струва да копнеят за този предмет. Вместо да се превръщат в жертви на желанията си, те се учат, че могат да имат онова, което искат, ако проявят воля, за да го спечелят.
Родените със северен възел в Телец имат склонност да бъдат отвличани от чуждите желания и мотиви. Освен това техните грижи около оцеляването мотивират интереса им към другите. Необходимо е да опростят нещата: да спрат да се занимават с мислите на хората около тях и просто да не губят връзката със себе си. "От какво се нуждая? От какво се нуждая, за да се чувствам удобно в тази ситуация?"
Това, което тези хора наистина искат, е да се освободят от своята несигурност - да знаят, че всичките им нужди ще бъдат задоволени. Това е живот, в който ще се наслаждават на изобилието, което Вселената им предлага, а щастието няма да дойде като сграбчват онова, което другите имат. Ако те изпадат в паника и се опитват да ускорят настъпването на изобилието в своя живот, губят връзка с чувството за удобство, което идва в естествено определеното време.
Хората с лунен възел в Телец са предопределени да получат онова, което ще подсили тяхното вътрешно чувство за значимост. Предизвикателството за тях е да намалят скоростта колкото е необходимо, за да получат даровете, които животът предлага. Като преместят ударението от конкретни хора, които са техни партньори, пряко към самия живот, тяхната несигурност по отношение на оцеляването най-сетне може да бъде изцелена. Те ще открият, че животът им изпраща подходящите хора, които често се появяват неочаквано, за да им помогнат по пътя към задоволяването на всяка нова възникваща необходимост.

Отношение към времето и ценностите
Хората със северен лунен възел в Телец винаги и за всичко бързат. Дори когато са на пътешествие, вместо да се наслаждават на пейзажа, те просто искат да стигнат на определеното място и се чудят защо това им отнема толкова дълго време. Тези хора искат незабавни резултати. Те са невероятно енергични и се учат да обуздават себе си, да останат в своята зона на удобство и да не губят връзка със собствените си сили.
Учат се да строят бавно, така че техните основи да бъдат стабилни. Но им е трудно да намалят скоростта, защото не са свикнали с това, а в този живот за тях е предопределено да заместят бързата си енергичност с бавен и постоянен прогрес.
Нека дам един пример за промяната, която се изисква от тях. Когато се налага една постройка да бъде заменена от друга сграда има две групи хора, които трябва да осъществят това. Едната група разрушава съществуващата с помощта на динамит, кранове и булдозери. Това може да отнеме само седмица, но процесът на построяването на новата сграда може да отнеме цяла година. В миналото хората със северен възел в Телец са били в групата на онези, които са разрушавали, но сега те се учат да строят. Тази дейност отнема много повече време и нито един етап не може да бъде осъществен прибързано или да бъде пропуснат, защото цялата сграда ще се срути!
Тези хора се учат да намаляват скоростта и внимателно да строят онова, което е важно за тях, без да бързат: връзка, работа или да постигнат своя мечта. Ако се чувстват некомфортно, това е предупреждение, че са пропуснали една необходима стъпка в процеса на изграждането. Те се учат да вярват на себе си и да се наслаждават на чувството за вътрешно спокойствие, което придобиват от бавния, но неизменно прогресивен процес, осъществяван от самите тях.
Освен че е необходимо да се движат бавно, за да постигнат успех, на родените с това разположение на възлите им трябва и определен стимул, за да предприемат действия.
Ако имат проблеми, те ги мотивират да направят нещо, но липсата на подобна енергия им пречи да напредват в осъществяването на проектите. Когато няма нещо, което да ги подтиква за постигане на целите, онова, което може да им помогне, е да си поставят срокове във времето.
Те могат да действат като "изкуствени проблеми". Хората със северен възел в Телец трябва да определят стъпките, които е нужно да предприемат, и да ги запишат на лист. За да постигнат по-добри резултати, процесът трябва да бъде в черни и бели краски: каква е целта, какви са стъпките и времето, за което всяка стъпка трябва да бъде осъществена. Чувството, че са постигнали нещо, им дава допълнителна енергия.
Тези хора трябва да направят списък на основните си приоритети: постигането на точно определена цел трябва да стане най-важното нещо в техния живот и всичко друго да бъде подчинено на нея. Например, ако искат да свалят 15 килограма, трябва да определят кое е основното нещо, "ценността им на първо място" за определен период от време. Всичко друго трябва да оставят на задната седалка: работа, развитие, всичко. В работата тяхната диета трябва да бъде от първостепенно значение, независимо от онова, което другите правят, те трябва да ядат точно това, което отговаря на тяхната диета, защото тя е тяхната основна цел. Ако в следобедните часове се почувстват с понижена енергия, те могат да изпият чаша кафе или да си направят някаква китайска билкова напитка - всичко каквото искат, само не и да провалят диетата си. Ако са изморени, трябва да си легнат рано - но да не нарушават своята диета. Всичко трябва да се свързва с нея.
За родените със северен лунен възел в Телец е важно да бъдат реалисти и да изберат подходящ момент, за да стартират постигането на главната си цел. Например, ако работят в счетоводна фирма ще бъде грешка да започнат диета в деня, в който се плашат данъците. Тогава вероятно работата ще бъде на първо място и това е съвсем правилно.
Затова трябва да изберат момент, който не е белязан с прекомерен стрес. След като веднъж са поели в определена посока, могат да използват енергията, идваща от способността им да бъдат обсебени от дадена идея, която способност притежават от миналите си животи, за да се концентрират върху основната си цел, и тогава ще стигнат до своето предназначение, без значение какво се случва!

Себевъзприемане
Задоволяване на нуждите
Първата стъпка към приемането на себе си за хората със северен възел в Телец е да осъзнаят, че в тях се крие човек, който има свои нужди, и да поемат лична отговорност за задоволяването им. Ако се опитат да не им обръщат внимание и пренебрегват тази част от себе си, тогава в даден момент скритите им желания ще избухнат с пълна сила, за да накарат да ги забележат. Родените с лунен възел в Телец са отричали и отлагали собствените си нужди в много прераждания и сега тази част от тях, на която й липсва нещо, е преизпълнена с енергия. И това е в тяхна полза - те са спечелили правото да запълнят липсата и да осъществят скритите си желания.
Не могат да се надяват да изпитат истината и честността в човешките взаимоотношения, ако не демонстрират подобно поведение в собствения си живот. Това означава да спрат с пропуските (например да позволяват на казаното от някой да премине без да обръщат внимание на наранените си чувства, или да се преструват, че нямат нищо против).
Тези хора трябва да започнат да изразяват своето мнение, когато са наранени пред човека, който им е причинил това. За да изградят едно здравословно поведение, те трябва да се освободят от старото. Саморазкриването ще помогне на другите да видят кои в действителност са те, да определят техните нужди и да им помогнат да постигнат целите си.
Хората със северен възел в Телец са настроени на честотата на скритите желания на другите. Те с желание им помагат да разберат себе си и да не се чувстват жертви на собствените си саморазрушителни, подсъзнателни мотиви. Но тези хора имат едно слабо място: те могат да видят как другите, които са поели в определена посока сами, "се прострелват в крака", но не могат да разберат, че и те самите го правят. Нещо по-лошо, те упорито отказват да приемат истината за собствените си подсъзнателни мотиви.
За онези, които ги е грижа за тях, обикновено е ясно как те нараняват себе си или пречат на своето развитие. Но когато изразят мнението си и накарат хората с лунен възел в Телец да обърнат внимание на това, те обикновено не могат да го приемат. За да просперират в този живот, те трябва да осъзнаят и да се освободят от подсъзнателните си чувства на вина и саморазрушителното си поведение.
Част от тяхната упоритост произлиза от факта, че са свикнали да бъдат онези, които помагат, и не могат да приемат, че другите са способни да ги разберат и да им помогнат да направят онова, което е разумно за тях. Те са толкова чувствителни към критиката, че често интерпретират думите на другите като подкопаващи тяхната стойност, а не като средство, което им помага за по-пълна самоизява. Изходът е да се съсредоточат върху онова, което искат да постигнат: техните собствени идеи и цели. Задачата на родените със северен възел в Телец е да позволят на другите да им помогнат да се променят.
Основна повратна точка е моментът, в който ще отделят време и енергия за проекти, които са важни за тях, и ще спрат да бъдат отвличани от онова, което мислят, че е важно за другия човек. Например имах една клиентка от със северен възел в Телец, която обичаше да купува на хората книги, които бяха в сферата на техните интереси. Това беше един много щедър акт и тя пренебрегваше собствените си интереси, за да открие най-подходящата книга, с такова послание, което си мислеше, че е ценно. Един човек, на когото изпрати книги, беше мой приятел, а той дори не ги прочете! Това е пример как тези хора пренасочват енергията си от преследване на собствените им цели, към задоволяване тези на другите, които не са ги молили за помощ и може да не я оценят. В това прераждане хората със северен възел в Телец са тук, за да възвърнат своята сила. Когато тя се прояви отново у тях, те могат да си позволят да проявяват любовта си към другите и да им помагат - не защото се нуждаят от това, а водени от чувството на задоволство, което им помага да бъдат щедри.
Затова първата им отговорност е към тях самите: да правят неща, които са доказателство за тяхната ценност в собствените им очи, и да изпитват радост и наслада от живота. Те повече няма да водят битки, няма да се предават и няма излишна част от тях, от която трябва да се освободят. Това е живот, в който трябва да строят: да изграждат чувство на удобство от връзките си с околните.

Способност да прощават
За да могат по-пълно да приемат себе си, тези хора трябва да могат да простят на онези, които са ги наранили в миналото. Това се отнася и за хората, които са около тях в този живот. Трябва да могат да се отърсят от всякакви съмнения, произтичащи от миналите прераждания.
Способността да прощават е от основна важност, за да могат силите им да останат непокътнати. И техният най-добър мотив, за да могат да простят, не е щедростта, а по-скоро загрижеността за собствените им нужди.
В миналите животи начинът на родените със северен възел в Телец да защитават себе си е бил отмъщението: Ако някой хвърлел камък по тях, те са го връщали, заедно с още един, за да бъдат сигурни, че техният враг няма да посмее отново. Да се изправят срещу силата на другите е давало положителни резултати в миналите прераждания, но в този живот това е загуба на енергия - крачка встрани от тяхната нова посока, белязана със спокойствие. Те просто искат да построят за себе си живот, в който да се чувстват удобно, да усещат стабилност и да се наслаждават на това, че са на земята.
Но за да постигнат това, трябва да се изправят лице в лице с необходимостта да прощават, когато някой злоупотребява с тях или ги наранява - това е единственият начин, по който могат да прочистят психическото поле на другия човек и да се сдобият с вътрешно спокойствие. Независимо какво им е направил другия човек, те трябва да му простят и да простят на себе си, че са позволили това да се случи. Би им било в помощ да успеят да видят силата, която получават при подобно изживяване.
Ако някой е злоупотребил с тях отвъд точката, в която може да се прости, те вероятно ще се нуждаят от конфронтация с този човек, преди да разрешат проблема. Един начин да направят това е да отидат там, където няма да бъдат обезпокоявани, да затворят очи и да си представят човека, на когото не могат да простят, седнал на стол с лице към тях. Чрез тази визуализация те могат да влязат в спор с него и да му кажат онова, което чувстват. След това трябва да се вслушат в интуитивния отговор на другия човек.
Ако усетят, че неговите въображаеми отговори са изпълнени с откровени извинения, хората със северен възел в Телец могат да простят. Но ако този човек им отговори с арогантност, започне да се оправдава или очевидно все още не осъзнава извършената несправедливост - може би е необходимо отмъщение. Във въображението си родените със северен възел в Телец могат да преведат съгрешилия човек през същите преживявания и да злоупотребят с него по същия начин, както той е постъпил с тях, за да му дадат възможност да изпита болката, която им е причинил. Тогава той ще може да прости и да изясни тази ситуация.
Способността да прощават е основна за тези хора, тя е ключът, който ще им помогне да се освободят от болезнените си спомени. Ако са ядосани на някого и не са му простили, това изпълва психическата им връзка с другия човек с негативна енергия.
Една от причините, поради която те се въздържат от прошка е страхът. Ако простят на другия човек, те не знаят какво може той да им стори и се страхуват, че повече няма да бъдат защитени от атаката на гневните си спомени. Те смятат, че отново могат да станат уязвими от някого, който е злоупотребил с тях. Но всъщност, ако наистина простят, те скъсват връзката с този човек. Тогава, каквото и да прави той, родените с лунен възел в Телец остават напълно неуязвими.

Основи
Родените със северен лунен възел в Телец са имали прекалено много прераждания, в които енергията им е била смесена с тази на другите, и са загубили усещане за собствените си физически основи: загубили са връзката си със собствените си тела и възможността да се наслаждават на физическите аспекти от живота. В миналите животи са искали да се издигнат до по-високо ниво - да полетят - затова те са отделили единия си крак от земята, за да заживеят в друга реалност, а след това са отделили и другия. Поради тази причина сега те нямат усещане за своите основи или вътрешна стабилност. Тяхното предизвикателство е да се върнат отново на земята и да възвърнат чувството си за вътрешна сила.

Оценяване на постигнатото
Един от основните елементи, необходим, за да бъдат удовлетворени в този живот, е тези хора съзнателно да пробудят в себе си чувството на задоволство от постигнатото. Тази техника сама по себе си ще донесе значителни промени в техния живот. В миналото да отделят време, за да изпитват задоволство, е било последното нещо, за което са мислили. Тяхното съзнание е било завладяно от мисли как да се справят с проблемите си и те са били пристрастени към силните вълнения. Желанията им никога не са били задоволявани, винаги са искали нещо повече. За да балансират прекомерно активните си желания в това прераждане, те имат нужда да изпитат противоположното чувство, което е задоволство от онова, което вече имат.
Част от изграждането на тази способност включва признаването на изобилието, което вече присъства в техния живот. Когато са изпълнени с благодарност за онова, което животът им е дал, те се отпускат и се чувстват спокойни и обичани. Енергията от това задоволство ги връща обратно към тях самите и с подобно отношение към живота те са отворени и могат да получават от него още повече.
Например без значение колко пари имат, родените със северен възел в Телец могат да кажат: "Благодаря ти, Господи, за това че имам достатъчно пари, за да мога да си позволя (онова, което те наистина имат: покрив над главата, храна на масата и т.н.). " Ако те нямат партньор могат да кажат: "Благодаря ти, Господи, за моите приятели, семейство, колеги, деца, домашни любимци и т.н., които си изпратил в живота ми да ме обичат." Това е ключът към пълнотата, която те търсят. Тя няма нищо общо с онова, което се случва извън тях, а има връзка с божествената способност да приемаш и да се радваш на онова, което имаш. Когато отделят време, за да забележат онова, което наистина притежават и са отворени да получават още, те започват да изпитват истинска любов към себе си, и тя замества раздразнителността, която често са чувствали.

Връзка с природата
Всеки има нужда от енергия, която да му помага да възобновява жизнените си процеси и да се чувства задоволен. В миналите си животи родените със северен възел в Телец са зависели от своите партньори, за да получават тази енергия. В този живот, когато те зависят от другите, очаквайки да задоволяват нуждите им, обикновено остават разочаровани. Предопределено е нещата да се случват по този начин, защото те трябва да се научат на независимост и сами да посрещат своите нужди.
В това прераждане тези хора имат магическа връзка с майката Природа и със Земята и оттам ще дойде голяма част от енергията, която може да им помогне да получат това от което се нуждаят. Тяхната връзка с майката Природа им дава възможност да се свържат директно с нейната енергия и да я абсорбират по един изцелителен начин, който ги изпълва със сила. За да се сдобият със спокойствие и вътрешна сила, хората с лунен възел в Телец трябва да прекарват редовно определено време сред природата, като съзнателно оценяват подкрепата, която майката Земя им дава. Този процес по магически начин ще внесе яснота в тяхното емоционално състояние. Ситуациите, в които попадат с другите хора и които предизвикват у тях несигурност, ще започнат да се появяват по-рядко, когато те неизменно чувстват спокойствието в себе си.
Някои от представителите на това възлово положение имат усет към градинарството и може да открият, че тази работа им носи спокойствие. В техен интерес е да се стараят изпяло да погълнат енергията, която идва от майката Природа - да докоснат растение или дърво и да позволят на земята да им даде сили. Ако прегърнат едно дърво, това може да предизвика у тях появата на същата енергия и щастие, която се получават при прегръдката с човек. Да прегърнат човек е също добра идея (чувствените усещания са винаги от полза за тях), но ако имат някакви колебания по отношение на това кого да прегърнат или какви са техните мотиви, дървото винаги ще им помогне да получат необходимата енергия.
Тяхната способност да получават енергия от природата е дар, който могат да споделят с другите. Например, ако те се разхождат в парка с приятел и споделят онова, което знаят за енергията от дърветата, техният приятел ще може да осъзнае по-пълно силата на природната енергия, докато е в присъствието на хората със северен възел в Телец и ще бъде постоянно обогатяван от тези изживявания.

Чувствени наслади
За да могат да останат съсредоточени върху постигането на целите си, е необходимо родените със северен възел в Телец да осъзнаят своята стойност. Тези хора могат да чувстват, че времето, което отделят за себе си и своята енергия, е загубено, но подобни чувства са изцяло погрешни. За тях е задължително да прекарват известно време като вършат неща, които смятат за важни, тъй като това ще им помогне да изградят източниците, от които се нуждаят, за да могат да чувстват своята независимост в живота и взаимоотношенията си с другите.
За да постигнат духовна балансираност, тяхната съдба в това прераждане е да получават чувствени удоволствия от живота, да застанат здраво на краката си и да придобият усещане за собствената си значимост. В миналите животи родените с лунен възел в Телец са развили способност да изпитват дълбока наслада от духовните си, психически усещания. Сега е моментът да развият по-дълбока способност за използване на петте физически сетива, В това прераждане сетивата им са доста чувствителни и добре развити. Идеята е да се обръща внимание на удоволствията, които техните физически сетива им предлагат: уханието на пролетта, вкусът на едно добро ястие, парфюмът, който им доставя удоволствие, или докосването на техния любим. Дори вдигането на тежести или други физически усилия могат да им доставят чувствена радост - нещо, което ги свързва с техните тела по начин, който им доставя удоволствие и/или повдига самочувствието им.
Музиката е един превъзходен източник на наслада за тях и тя помага на мислите им да станат по-хармонични, затова ще им повлияе добре, ако непрекъснато около тях се носят звуците на тиха музика. Те имат усет за звуците на природата - вълните, които се разбиват на брега, и птиците, които пеят. Винаги, когато се наслаждават на способността си да получават удоволствие от звуците, трябва да знаят, че това е в тяхна полза. Те също така получават удоволствие от онова, което виждат - да забелязват красотата около себе си, да се наслаждават на художествени творби или да отделят време да наблюдават залеза.
Родените със северен възел в Телец обикновено имат добре развити вкусови рецептори и могат най-пълно да се насладят на удоволствието от добрата храна. Посещаването на изтънчени ресторанти им влияе положително. Ако успеят да почувстват удоволствието от докосването, това също ще бъде от полза за тях. Ако отделят време да докосват дърво, листо или определен плат и да почувстват физическо удоволствие, това винаги ще им доставя положителни изживявания. Чувствена наслада може да им донесе дори усещането за снега, който хрущи под краката им.
Друг начин да подобрят усещането за своите основи е да станат по-чувствителни към дрехите си, в смисъл как ги усещат върху своето тяло. Дали допирът на дадена материя ги кара да се чувстват спокойни? Харесват ли този допир? Ако го харесват, това са дрехите, които те трябва да сложат върху телата си, за да се погрижат за себе си и да поглезят тялото си. Дрехите могат да бъдат и един могъщ начин да усетят своята стойност. За важна среща изборът трябва да падне върху облекло, в което се чувстват удобно и уверени, а не да сложат дреха, която мислят, че ще впечатли другия човек. По този начин независимо от реакцията на другия, те ще се чувстват удобно в собственото си тяло.
Други чувствени изживявания, които ще бъдат от полза за тези хора, включват да поглезят телата си като отидат на маникюр или други козметични процедури, сауна или джакузи. Когато отделят време, за да си доставят физически радости и чувствено удоволствие, те няма да имат толкова голяма нужда от хората около себе си.

ВЗАИМООТНОШЕНИЯ
В търсене на сродна душа
На хората със северен лунен възел в Телец им е вродено желанието да открият сродна душа. Затова в младостта си те могат да се отдават на групов секс и да имат склонност за нови връзки прекалено бързо, защото силно се нуждаят от това. Предизвикателството за тях в този живот е да се съсредоточават по-малко върху връзките си и повече върху това да изградят своите собствени ценности - тогава ще привлекат към себе си подходящия човек.
От миналите животи тези хора са свикнали да дават всичко от себе си и другите да им отвръщат по същия начин. Но в това прераждане не е в тяхна полза другите да се грижат за тях и да бъдат зависими. Това е начинът на Вселената да им помогне да разрушат унищожителната взаимна зависимост и да се научат сами да се грижат за себе си.
Дълбоко в своите сърца повече от всичко друго те искат да имат партньор - онзи специален човек, с който да пътуват през живота, да бъдат уязвими поотделно, ангажирани един към друг и да си дават сили. За да се осъществи тази тяхна мечта, те трябва първо да бъдат завършени личности сами за себе си. Когато повече не се нуждаят от друг човек, които да им дава чувството за завършеност, само тогава ще привлекат подходящия партньор в живота си.
Понякога родените с лунен възел в Телец чувстват остра самота и болка за своя близък човек. Те копнеят за сигурността на една постоянна връзка, в която и двамата зависят един от друг, а това е един живот, в който лоялните взаимоотношения са тяхно рождено право. Но както и всичко друго в това прераждане, те трябва да го спечелят. След като с труд постигнат своята собствена завършеност, определят целите си и животът им започне да тече като водите на могъща и пълноводна река със собствена посока, те могат да се свържат с друг подобен човек, който се движи в същата посока, и заедно да поемат по пътя към морето.

Нахлуване в чужда територия
Копнежът за сродна душа кара хората със северен възел в Телец да се вглеждат в психиката на другите. В миналите животи тази техника е работила в тяхна полза: разбирането им за психологическия грим на другия човек е улеснявало връзката, в която двама души взаимно са си давали сили. Но те са свикнали да навлизат в психиката на другите до такава степен, че вече нямат представа за собствените си граници! И сега, когато навлязат в психичното поле на другия човек, те отиват прекалено навътре и действат като нашественици, затова и двамата започват да губят чувството си за автономност. Освен това другият човек може да почувства, че родените с това възлово разположение се нуждаят от споделената енергия, а не оценяват и не му дават сили като самостоятелен индивид.
Тези хора смятат, че всички искат същите неща в емоционален план като тях: любов, признание, оценяване. Затова те дават на другите такава емоционална подкрепа и окуражаване. Но ако се втурнат и се опитат да променят настроението на другия човек, понякога биват изненадани, когато той им отговори с гняв, защото чувства, че са нарушени границите на личната му територия. Освен това родените със северен лунен възел в Телец често толкова силно потъват в психическото поле на другия, че започват да се чувстват неудобно. Ако бъдат прекалено погълнати от чуждите настроения, това отслабва собствената им енергия. Когато това се случи, най-правилният изход е да се извинят и да направят пауза, за да се върнат отново към своите основи - да се разходят около дома си, да докоснат дърво и да позволят на енергията от природата да се излее в тях. Когато се почувстват спокойни, уверени и изпълнени със собствената си енергия, те могат отново да отидат при другия човек или да се върнат към определена ситуация, защото вече знаят какво да правят.
В този живот родените с лунен възел в Телец трябва да могат да поддържат собственото си психично енергийно поле самостоятелно, преди да се свържат с друг човек. Когато те наистина се свържат, трябва да отделят свое лично пространство в дадена връзка. Те имат склонност да правят пред своя партньор всичко, което биха правили, когато са сами със себе си, което не е винаги добра идея, защото техният партньор може да започне да се чувства като част от тях, а не като самостоятелен човек. Установяването на граници, които да поддържат тяхната индивидуалност и стойност, е от особена важност за създаване на пространство за себе си, от което хората със северен възел в Телец се нуждаят във взаимоотношенията си. Тъй като не са свикнали да поставят граници, в началото те имат трудности да определят личната територия на другите хора и да установят своя собствена. Но ако останат спокойни, ще започнат да разбират и да определят своите граници, ще станат по-силни и ще изпитват по-голяма чувствителност към личните пространства на другите. Здравословните връзки развиват уважението към себе и си към другите.

Злоупотреби
В предишните прераждания злоупотребата е била важен фактор за родените със северен лунен възел в Телец - те едновременно са злоупотребявали с другите и другите са злоупотребявали с тях - и този фактор се е дължал на силовите битки в резултат на връзки, които са били прекалено консуматорски. Едно от главните им предизвикателства в този живот е да отделят своята идентичност от тази на родителите си. Те трябва да установят собствени граници, за да прекъснат тази връзка, в противен случай това води до нови подобни битки. Тези хора се учат да не злоупотребяват със силата, която имат и понякога могат да усвоят този урок като самите станат жертви. Тъй като са били жертви в ранния си живот, те имат избор: или да злоупотребяват с другите, когато станат възрастни, или да разрушат този модел и да не отмъщават за начина, по това как са се отнасяли към тях. Те се учат на любов и всеопрощение и тези уроци могат да следват по петите една ситуация, в която са били нечестно наранени.
Понякога хората с лунен възел в Телец отричат трудното си детство, дори когато злоупотребата с тях е била съвсем явна. Те имат склонност да описват своите родители като добри и да гледат на злоупотребите като заслужено наказание за това, че са били лоши. Те имат силно желание да поемат вината. Имах една клиентка със северен лунен възел в Телец с две деца. Нейните родители сериозно бяха злоупотребявали с нея по време на детството й: сексуално, физически и емоционално. Но тя мислеше, че са били добри родители. Тази жена накрая потърси психиатрична помощ и един ден лекарят я попита: "Какво трябва да направят децата ви, за да почувствате, че заслужават същото наказание, каквото вие сте получавала като дете?" Това я накара да види истината, защото разбра, че няма нищо, което нейните деца биха направили, за да може тя да постъпи с тях по същия начин и да намери оправдание за подобно поведение.
Когато родените със северен възел в Телец страдат от злоупотребите с тях като възрастни, те трябва първо да осъзнаят, че това се случва. Тогава да се измъкнат от тази ситуация и да прекъснат психологическата връзка с тези хора с помощта на всеопрощението. Често те много добре се повлияват от психотерапия или от друг вид интервенция, която им помага да открият и да се освободят от спомените си за злоупотреби в детството и чувството на вина. Тяхната склонност да приемат себе си като неизменно лоши и нехаресвани от другите е всъщност една прекалено чувствителна проверка за това дали ще получат признание от тях. Когато престанат да го търсят те вече няма да бъдат толкова уязвими дали ги харесват. Понякога хората, които са злоупотребили с тях, наистина ги отбягват и причината е разбираема: ако човек върши подобно нещо, той изпитва силно чувство на вина.
Родените с лунен възел в Телец са майстори на съзиданието. Когато се концентрират върху изграждане на една връзка и го правят по свой начин, в съзвучие с тяхното усещане за удобство, тя продължава завинаги. Тяхното предизвикателство е да не позволяват енергията на другите хора да разрушава чувството им за удобство - не е в тяхна полза да разрешават удари по себе си по какъвто и да е начин.

Способност да правят разлика
Тъй като не са родени със знанието какво е важно за тях в живота, хората със северен възел в Телец имат склонност да проучват какви са ценностите на другите. Но това никога не дава резултати, защото когато другите споделят какво е важно за тях, родените с тази възлова позиция казват: "Това не е важно, защото...", и другият човек чувства, че не е получил необходимото признание. Хората с лунен възел в Телец не само губят онова, което търсят, но този процес извежда другия човек от релси и му пречи да преследва собствените си цели, затова той често се чувства разстроен.
Родените със северен лунен възел в Телец са прекарали много минали прераждания, живеейки според ценностната система на другите и понякога са крили това, което искат, защото са мислили, че не е социално приемливо или няма да бъде добре за близките им. Но в това прераждане, за да изградят чувство за собствената си стойност, те трябва да правят разлика между ценностите на другите и техните собствени и да удовлетворят личните си желания. Само когато тръгнат да преследват онова, което действително искат, те ще се почувстват добре. Например, ако спечелването на много пари е важно за тях, тяхната склонност е да позволяват ценностите на другите да побеждават техните: "О, това е толкова материалистично, а ти си духовно извисен човек." След това те започват да се чувстват зле и да потискат своето желание, Това е типичен пример как подкопават собствената си значимост.
Но ако тези хора се опитат да потиснат собственото си желание за забогатяване, поради неодобрението на някой друг, те накрая ще се окажат с парични проблеми. Ако се опитат да ги разрешат, нещо ще работи срещу тях, защото ще се чувстват виновни за финансовия си успех. Тогава ще бъдат „парализирани", без да знаят защо не могат да се справят с този аспект от своя живот, и ще се чувстват зле. Затова, ако желаят да бъдат богати, най-доброто решение е открито да преследват целта си.
Неспособността да правят разлика ги кара да привличат към себе си хора, които им носят неприятности. Може би вследствие на миналите си животи, когато са работили с емоционално разстроени хора, или това че са били привличани от живот на ръба, родените с лунен възел в Телец имат склонност да се сблъскват с хора, които носят истински риск при близки отношения. Когато се свържат и доверят с подобен човек, те винаги остават разочаровани. Тези хора ясно съзнават кога имат работа с някой, който е обграден с толкова неприятности, че не може да им даде нищо, но независимо от това биват привлечени от него. Те си мислят, че могат да помогнат и да изцелят другия човек, затова очакват той да им бъде благодарен и да им отвърне със същото. Но това е равносилно на загуба за тези с лунен възел в Телец! Тяхната работа е да могат да правят разлика и да създават връзки с тези, които са психически здрави.
Един начин, по който могат да се сблъскат с неподходящ човек, е когато за да получат признание, те приемат ценностите на другите. Например дори и да не вземат наркотици, те могат да говорят за това и да го изтъкват, ако смятат, че така ще изглеждат по-добре в нечии очи. Това обърква и тях и другите: Те отблъскват онези, които в нормална ситуация биха могли да бъдат привлечени от тях, и привличат тези, които имат същите ценности, за които родените със северен възел в Телец само претендират, че притежават. Ако те разберат какво е наистина важно за тях и ясно изразят своите ценности, тогава ще привлекат напълно подходящи хора.
В това прераждане хората с лунен възел в Телец се нуждаят от стабилност, а не от проблеми. За да я постигнат в една връзка, те не бива да позволяват на своя партньор да принизява ценностната им система. Ако техният партньор каже нещо, от което те се чувстват неудобно, могат да му покажат това с думите: "Това не ми е приятно."
По този начин ще накарат другия човек да разбере къде са техните граници и ще му дадат възможност да се приспособи за да действа в съзвучие с онова, от което те се нуждаят. С развитието на връзката ще стане очевидно дали този човек е подходящият партньор.

Връзки
Родените със северен възел в Телец обичат енергията, която идва от връзката с другия човек и им помага да направят нещо повече, отколкото всеки поотделно. Този процес сам по себе си не представлява нищо лошо. Проблемът е, че хората с лунен възел в Телец биват застопорени в долния край на везната и се превръщат в човека Б - този, който забелязва стойността на А и му помага да постигне целите си.
Но този модел вече не работи. В настоящия живот този със северен възел в Телец трябва да бъде човекът А, който позволява на Б да бъде привличан и на когото помагат да постигне целите си. Родените със северен лунен възел в Телец не са егоисти. Когато другите им дават сили да постигнат мечтите си, те искат да бъдат сигурни, че това не ги кара да се чувстват зле. Но за да изградят успешно партньорство, хората с това разположение трябва да бъдат онези, които са подкрепяни! Това означава да изяснят своите ценности и желания и да позволят на другите да им помагат.
Тъй като са свикнали споделената енергия и взаимното окуражаване да бъде ключът към оцеляването им, те подсъзнателно мислят, че се нуждаят от енергията на другия човек, за да живеят. Ето защо често правят погрешен избор в ранните си връзки - втурват се в прекалено обвързващи взаимоотношения и ги консумират колкото е възможно по-бързо. Техният отчаян стремеж към обвързаност не им дава възможност правилно да преценят другия човек.
Родените със северен възел в Телец не стоят здраво на земята, когато биват въвлечени в мощната енергия на ранните си връзки. Те позволяват това да се случи и стават уязвими, защото имат пълно доверие. След това, ако другият човек ги насили да вземат решение, те са склонни да поемат ангажимент прекалено бързо. Но подобна привързаност не е в тяхна полза, в този живот те трябва да действат бавно и постепенно, за да си осигурят положителни резултати. Връзките, в които просто се хвърлят, са почти винаги обречени на провал, защото тяхна основа е временната енергийна обвързаност, а не истинската хармония с другия човек. Нещо повече, ако хората със северен възел в Телец действат прекалено бързо, потенциалните връзки между тях и другите (ако се даде време за леко приспособяване) не се получават, защото партньорите са пропуснали необходимите етапи на една нежна адаптация един към друг.
За да се постигнат успешни и продължителни връзки, хората с лунен възел в Телец трябва първо да осъзнаят, че притежават достатъчно енергия, за да живеят самостоятелно. Докато се чувстват незавършени, те непрекъснато ще привличат хора, които имат ниско самомнение. Но когато не са водени от непосредствена нужда, те могат да отделят време, за да открият чия енергия в ще им подейства благоприятно и ще им донесе радост!

Сексуалност
Родените със северен лунен възел в Телец обикновено са с повишена сексуалност. Те търсят страстта и вълнението от секса и от връзката, която се създава в резултат на сексуален контакт. В един по-ранен етап от живота си те може би са били отдадени на груповия секс. Ако почувстват някакво привличане с даден човек, те веднага искат да го вкарат в леглото си. След това връзката им приключва толкова бързо, колкото е и започнала, защото няма стабилна основа, която да поддържа страстта.
Тези хора прекарват прекалено голяма част от живота си в търсене на партньор - тази частица от пъзела, която идеално си подхожда с тях. Те са нетърпеливи и пристъпват към секс още в началото на една връзка, без да имат време да установят единството, защото силно желаят своя партньор и си мислят, че чрез секса ще разберат кой е най-подходящ за тях. Истината е, че ако изчакат известно време, сексуалната енергия ще стане още по-силна и удоволствието ще бъде по-пълно, защото са изградили една значима база за връзката си.
Но хората със северен възел в Телец са имали толкова минали животи, в които са се обвързвали с хората духовно и емоционално, че сега често не изпитват друга наслада от телата си, освен в процеса на сексуално отдаване. Те могат да изгорят в една връзка и да не разберат защо. В този живот за тях е предопределено да отдръпнат енергийното си поле от другите и да изградят усещане за лично пространство, за свой "дом" вътре в телата си, тъй като това е ключът към техния щастлив сексуален живот. Те трябва да отделят специално време за една връзка и да не се втурват към секса, докато не развият напълно чувствена връзка с другия човек.
Хората с възлово разположение в Телец имат нужда от много физически докосвания: целувки, допир и държане на ръцете, масажиране - наистина да усетят, че чувстват ръцете на другия човек върху кожата си и как нервната им система реагира на него, изцяло на физическо ниво (без помощта на въображението). След това те има нужда да видят как тялото на другия човек възприема тяхното и дали и той изпитва същите физически усещания към тях. Изграждането на чувствителност на телата ще ги накара напълно да изявят своята чувственост и ще осигури една стабилна основа за тяхната сексуалност. Ако тялото на този със северен възел в Телец не усеща, че си подхожда с това на другия човек, той няма да търси създаването на една романтична връзка, която няма постоянна значимост на физическо ниво.
В противен случай с течение на времето родените с лунен възел в Телец ще започнат да имат сексуални проблеми с постоянния си партньор. Когато това се случи, обикновено се дължи на факта, че използват секса за бартерни сделки. Например, ако жена със северен възел в Телец желае да получи цветя или бижу, тя може да използва секса като начин да манипулира партньора си, за да й купи тези неща. Ако един мъж иска неговата партньорка да се държи по определен начин, той може да се въздържа от секс или да го използва, за да получи онова, което иска.
По този начин сексуалната тръпка се размива от други мотиви и с течение на времето сексът става по-малко интимен. Другият човек започва да чувства, че се опитват да го контролират чрез секса и губи интерес. Като резултат връзката, която някога е била изпълнена със страст, може да завърши като платонично приятелство или да създаде чувство за импотентност или фригидност. Като се опитват на психическо ниво да манипулират причините за секс, родените със северен лунен възел в Телец губят естествената си потентност.
В това прераждане те се учат да се наслаждават на дара да споделят сексуалното удоволствие с техния партньор, без да имат други мотиви. Те се учат да ценят простите, естествени удоволствия в живота: храна, секс, да се чувстваш удобно - насладата от физическите удоволствия, които са дар, благодарение на това, че имаме човешки тела.

Лоялност
Лоялността и ангажиментите са много важни за хората с лунен възел в Телец. Те обикновено не флиртуват, а желаят някого, с който да бъдат заедно в живота, партньор, който има същите желания. Те искат да се чувстват завършени и затова, когато се женят, се свързват физически със своя партньор и започват да подхранват неговите сили, да изграждат самочувствието му и да му дават енергия с очакването да им отвърнат по същия начин. Това обикновено не дава резултат, защото родените със северен възел в Телец не могат да определят какви са действителните нужди на техния партньор. Вместо да ги видят вярно, те проектират собствените си нужди върху близкия човек и след това започват да задоволяват тези нужди - онова, което действително иска техният партньор, те дори рядко забелязват.
За тях здравите връзки са основани за възможността и двамата да поемат отговорност за задоволяването на собствените си нужди и да получават енергия от дейности извън връзката си. Тогава се получава едно здравословно обвързване, което е основано на взаимно окуражаване и предаване на енергия, а не на взаимното й пресушаване. Те се учат, че лоялността между двама души в една връзка се основава на лоялността първо към самия себе си. Родените със северен лунен възел в Телец имат нужда да установят подобно отношение към себе си, преди да бъдат почтени към някой друг. Например лоялността към себе си включва откровено изразяване на усещанията: "Не се чувствам удобно по този начин", а не от опити да пренебрегват личните си нужди и да ги адаптират към партньора си. Това означава да станат завършени хора: това се основава на вътрешното усещане за правилните неща и постоянството, а не на непрекъснатите промени в зависимост от това какво е необходимо, за да получат признание.
Като живеят според собствените си ценности, хората с тази възлова позиция позволяват на подходящите хора да влязат в техния живот и да ги поддържат. Това означава да поемат риска да загубят своя партньор. Ако останат верни на себе си и честно разкриват онова, което вътрешното им чувство за удобство казва, тогава или ще получат одобрение от другия човек и той още повече ще се сближи с тях, или ще направи място за следващия, който може да се окаже по-подходящ.
Когато в един брак се появят проблеми, хората с лунен възел в Телец виждат, че лоялността е качеството, което кара двама души да останат заедно и да работят върху брака си, докато не преодолеят трудностите. Лоялността включва общи усилия и ангажираност от двамата за подобряване на взаимоотношенията, а не взаимно предателство. Родените със северен лунен възел в Телец имат нужда да чувстват, че другият човек ще бъде до тях, защото след като са вложили всичко от себе си, те не желаят някой да издърпа черджето изпод краката им. Тъй като това е важно за тези хора, когато решат да изградят близки взаимоотношения, най-добре е да кажат "Лоялността е важна за мен, затова искам да съм сигурен, че моят партньор ще бъде с мен в добри и лоши времена.
Това качество на една връзка важно ли е и за теб?" Като изяснят този проблем още от началото, те позволяват на другия човек да види типа връзка, който им предлагат. Това е един от най-ефективните начини, по които тези с лунен възел в Телец могат да се погрижат за нуждаещата се част вътре в тях: да открият какви са техните нужди и да признаят, че те са важни, след това ясно да ги изразят и да видят как другият човек ще им отговори. Идеята е да се премине от сферата на очакванията към едно открито съобщаване на важните неща в дадена връзка в процеса на нейното развитие. Тогава могат да установят дали и двамата партньори имат желание да задоволяват взаимните си нужди и да си доставят щастие един на друг върху една здрава основа.

Отказ да признаят нуждите на другите
Родените със северен възел в Телец са склонни да не разбират нуждите на другите, защото проявяват прекалена осъдителност към онова, което техният партньор наистина желае. Например той/тя може да иска да играе партия бридж със свои приятели една вечер в седмицата. Човекът със северен възел в Телец може да се възпротиви: "Това няма смисъл да го правиш, защото тези хора не са с нашето положение." Но като пренебрегват изразените нужди на своите партньори, тези хора подкопават устоите на връзката. Най-добре е да проявят пълно разбиране към другия човек, без да се водят от собствените си желания.
Тъй като родените със северен лунен възел в Телец знаят какви са техните нужди, когато партньорът ги помоли за нещо, в първия момент могат да откажат. Те не искат да продължат да дават, защото се чувстват празни и затова нарочно се противопоставят на онова, за което техният партньор е помолил, и защитават своята позиция като стават прекалено осъдителни към желанията на близкия човек. В такава ситуация и двамата губят. Другият човек се чувства лишен от нещо, което му принадлежи и затова реакцията му е да дава по-малко или да дава, но с неприязън. Това сериозно подкопава основите на връзката, която те искат да създадат.
От полза за хората с това разположение ще бъде да се освободят от склонността да се противопоставят на желанията на своя партньор. Често ключът е да се научат да правят разлика. Дали изразените нужди от страна на техния партньор подкопават стойността им? Ако не е така, тогава трябва да дадат на другия човек онова, от което той се нуждае. Така както е неразумно да живеят според ценностите на някой друг, така не е редно да очакват и техният партньор да живее според тези на човека с лунен възел в Телец. Другите хора са просто самите себе си.

Осъзнаване на нуждите
Има разлика между изразените и неизразените нужди. Изразените нужди са нещо, което партньорът казва, че иска (да бъде един час сам всеки ден, време да осъществи свой проект, вечеря заедно веднъж седмично и т.н.). Когато хората с лунен възел в Телец щедро се съгласяват с тези нужди, техните партньори са щастливи и им отвръщат като изливат върху тях любовта и признанието си. Неизразените нужди са нещо, което се проектира върху другия човек. То не задоволява действителните му нужди и води до неудовлетвореност и у двете страни.
Понякога тези хора се боят да разкрият от какво се нуждаят от страх да не изглеждат егоисти. По този начин, когато не казват какво искат, те не дават на своя партньор възможност да ги направи щастливи. Освен това, ако не изразяват какви са техните ограничения и не позволяват на другите да разберат какви са нуждите им, хората започват да губят уважение към тях. Родените със северен лунен възел в Телец не се противопоставят на нищо и не казват: "Не! Това не го одобрявам!" Другите имат склонност да ги използват, защото те не чувстват достатъчно своята ценност, за да могат да отстояват интересите си.
За родените с тази възлова позиция хората около тях могат да изглеждат като богове, които държат ключа за задоволяване на техните нужди. Но те прекалено ги надценяват и подценяват себе си. Това е небалансираността, която води до разочарования. След като веднъж разберат това, вместо да се опитват да изчислят как другият човек може да удовлетвори собствените им нужди, те ще му позволят да научи как се чувстват и какво им е необходимо, за да бъдат щастливи. Без оправдания, без компромиси - само ясно разкриване на това, от което се нуждаят във връзката. Чрез откровено изричане: "Това е, от което имам нужда, за да се чувствам щастлив с теб", те дават на другите възможност да се адаптират към тях.
Факт е, че когато хората с лунен възел в Телец са честни със себе си, промените, които другите правят в своето поведение, обикновено са от полза и за тях. Тези хора понякога чувстват, че са давали, давали и вече няма какво да предложат. Това произтича от факта, че те непрекъснато следят какви са нуждите на техните партньори - а да бъдеш настроен винаги да усещаш какво иска другият човек отнема много енергия. Чувството на празнота е в действителност от полза за тях: то им напомня за необходимостта да се обърнат към собствената си душа и да задоволят първо личните си нужди. В противен случай празнотата продължава без значение какво получават.

Изразяване на отрицателните емоции
В историята на човечеството много отрицателни мисли и чувства са били натрупвани в резултат на житейски опит, особено неадекватност, вина и срам. Тези чувства не са лични, те са част от колективното подсъзнание. Макар че не ни представят точно като индивиди, ако ние се идентифицираме с едно от тези чувства, имаме склонност да крием това. Мислим си, че сме единствените, които изпитват подобни ужасни емоции.
В този процес хората със северен лунен възел в Телец стигат до крайност. Отрицателната емоция минава покрай тях и те я сграбчват, заживяват с нея и се опитват да я скрият. За да я скрият, те трябва да я погребат дълбоко в себе си. Това изисква невероятна енергия. У тях се появява чувство на безпокойство и страх, че някой може да открие тайната им. Тези хора са чувствителни и физически обвързани с другите и затова мислят, че всички знаят какво се случва вътре в тях. Това е причината да влагат много енергия в опити да скрият тези чувства.
Най-добрият изход за тях да преодолеят безпокойството си е просто да изразят онова, което чувстват, да разкриват постепенно по един пласт от себе си. Когато направят това, те ще се освободят от тези чувства - Светлината ще ги разнесе. Те трябва да изразяват това, което изживяват в дадени ситуации, и трябва да изпитват определено доверие към останалите хора - макар че всяка ситуация ще им изглежда заплашителна, когато решат да поемат риска.
Те могат да започнат по този начин: "Има нещо, което искам да споделя с теб, но изпитвам известен страх да го изразя." Така разкриват един слой от себе си. След това: "Изпитвам вътрешно безпокойство и не съм напълно сигурен защо? Сякаш някакво чувство има под повърхността на това безпокойство, но не зная какво е то". Така разкриват следващия си слой. И в процеса на постепенното разкриване на слой след слой от себе си, следващата стъпка ще става очевидна за тях: "Джош, предполагам, че онова, което се случва е, че поради някаква причина изпитвам чувство на неадекватност в тази ситуация." Точка. Това е. След като веднъж сте изразили чувствата си, те започват да ви напускат - вече няма безпокойство, няма усещане за неадекватност, вие сте се освободили от всички тези емоции. По този начин родените със северен възел в Телец непрекъснато се освобождават от вътрешните си отрицателни чувства и започват да изпитват по-слабо безпокойство във всичките си следващи прераждания.

ЦЕЛИ
Да разчитат на себе си
В този живот на хората със северен възел в Телец не им е позволено да разчитат на другите, за да постигнат успех, защото за тях е предопределено да се научат да разчитат на себе си. Затова, когато се осланят на енергията на другия човек, за да постигнат онова, което искат и резултатът не е такъв, какъвто те са очаквали, това е по-скоро напомняне от страна на Вселената, че не бива да разчитат на другите, за да изградят собственото си самочувствие. Иронията е, че след като веднъж се научат да разчитат на себе си, се появяват хора, които искат да им помогнат да постигнат целите си! Тяхната самоувереност идва, когато разберат, че изграждайки успеха си сами, никой не може да им го отнеме.

Изграждане на самочувствие
Когато хората със северен лунен възел в Телец чакат другите да забележат техните способности, те се чувстват сякаш не ги притежават. Ако осъзнаят, че силата е вътре в тях започват ясно да я чувстват.
Необходимото условие, за да усетят своята сила, включва установяване на стойността им. Те не трябва да работят, за да повишат ценността си, защото тя лежи вътре в тях - същността им е дар, който те са донесли на тази планета. Чувството им за собствена значимост е нещо, което трябва да придобият, за да получат признание и от общественото мнение. Когато родените с лунен възел в Телец позволяват на другите да определят тяхната стойност, те сякаш пътуват с влакче на ужасите и не знаят какво ги дебне зад следващия завой.
Имах една клиентка, родена със северен възел в този знак, която работеше със застрашени животински видове. Тя трябваше да сменя дрехите си всеки ден, защото от работата с тези животни те се запалваха и вмирисваха. Един ден моята клиентка забравила другия комплект и трябвало да се прибере у дома с работните си дрехи, а освен това този ден трябвало да носи с нея и животно в клетка. Докато чакала да се качи на ферибота, тя забелязала, че другите хора стоят на голямо разстояние от нея и я гледат с отвращение.
Тогава един приятел, който се занимавал с продажба на нови коли и трябвало да качи на борда три от тях, я помолил да закара едната кола на ферибота. Когато се качила в чисто новия Линкълн Континентал, тя забелязала, че отношението на хората, които пътували на ферибота се променило. Те били приятелски настроени, усмихвали се и й махали. Макар че нейната стойност (вътрешната й същност) останала същата. Тогава тя разбрала колко неправилно е да позволяваш на другите да понижават самочувствието ти.
В това прераждане най-важната цел на родените със северен възел в Телец е да открият собствените си ценности и да си изградят чувство за своята стойност. Те се учат, че не могат да изградят самочувствието си като приемат ценностите на другите хора, за да получат признание, нито пък могат да развият това качество, като упорито отричат чуждите ценности. И в двата случая губят. Хората със северен възел в Телец печелят само когато открият какво е наистина важно и ценно за тях: собствените им ценности. Самочувствието ще се появи като страничен продукт от това, че живеят според тях. Те осъзнават тази истина, но могат все още да се чувстват объркани, когато става въпрос какви са всъщност ценностите им. И това е добре.
Родените със северен възел в Телец имат една чиста възможност, уникален шанс да вникнат в най-дълбоката част на душите си. Идеята е съзнателно да открият какво е важно за тях, какви ценности им дават усещане, че стоят здраво на краката си, увереност и способност да се изправят пред света, без да изпитват тревоги. Те трябва да се запитат: "С какви принципи мога да живея, които да ме накарат да се чувствам значим/а и да очертаят пътя ми?"
Например, ако човек със северен лунен възел в Телец реши, че честността в общуването е важна за него, той трябва да позволи на другите да разберат кога се чувства неудобно. Ако реши, че започването на собствен бизнес е важно, той може да започне редовно да отделя време за него. Тези хора са дисциплинирани, след като веднъж са наясно със своята посока. Докато пътуват през живота, ако са несигурни по отношение на това по кой път да поемат, те могат да попитат себе си: "Предприемането на тези действия ще ме накара ли да се чувствам добре, независимо от последствията във външния свят?" Ако отговорът е да, те могат уверено да продължат напред.
За още по-голяма яснота те могат да попитат себе си: "Избраната посока кара ли ме да се чувствам удобно, или с нещо ме тревожи?" Когато изберат да се движат в съзвучие със собствената си зона на удобство, те печелят, но ако изберат тревогите и липсата на сигурност, губят.
"Избраният път води ли ме към вътрешно спокойствие, или ми създава допълнителни проблеми?" Вътрешното спокойствие ще им донесе победа. "Дали моят мотив е самодоказването, или искам да получа признание от другите?" Пътищата, в съзвучие с принципите, които хората със северен възел в Телец смятат, че са неизменно ценни и повдигат тяхното самочувствие, ще им помогнат да печелят.

Самоокуражаване
Хората със северен лунен възел в Телец толкова са свикнали да окуражават другите, че са забравили как да дават сили на себе си. В този живот тяхното предизвикателство е да обърнат прожектора към себе си и да си дават кураж. Те могат да открият как да правят това като обърнат внимание какво правят, за да дадат сили на другите, и след това да приложат същата тактика към себе си. Те откриват какво иска другият човек и започват да го окуражат да постигне целта си. Добавят към качествата, които са му вътрешно присъщи, своята енергия. И така, ако приложат този подход към себе си, те трябва да открият кой проект искат да осъществят или по кой път искат да поемат. Какво наистина искат да построят? След като веднъж разберат това, те трябва да започнат да подхранват себе си, да се подкрепят и окуражават.
Това е живот, в който родените със северен възел в Телец имат нужда да възвърнат силите си и да ги използват за себе си вместо да окуражават другите или да ги споделят с тях по безотговорен начин. Например, ако дават свои средства за благотворителни проекти, когато имат проблеми с изплащането на ипотеката си всеки месец, това означава, че подпомагат чужда кауза, без да са подсигурили здрава финансова основа за себе си.
Тези хора се учат да не хабят енергията си, независимо дали тя е под формата на време, пари или лични таланти. Те се учат да използват своите ресурси разумно. Много е лесно за тях да насочат енергията си към друго, а не към създаване на лично удобство и сигурност. Те могат дори да тръгнат в друга посока като използват времето си, за да правят нещо различно, защото не се чувстват уверени, когато се опитват да задоволят собствените си нужди. Но когато подходят към даден проблем на практическо ниво и вървят стъпка по стъпка към целта си, те стават все по-уверени.
Родените със северен лунен възел в Телец притежават склонност да не желаят да дават 100 % от себе си. Те се въздържат, защото се страхуват от провал и не искат допълнително да подкопават чувството за собствената си значимост. В действителност, ако наистина се отдадат 100% и не постигнат целта си, те не биха се почувствали по-зле, защото ще знаят, че са направили всичко, което е по силите им. Но когато не предприемат действия и се провалят, те никога не могат да бъдат сигурни: "Ако бях дал всичко от себе си, дали щях да успея?", и това наистина намалява самочувствието им.
Понякога най-доброто нещо, което може да се случи на тези хора, е да се сблъскат със ситуация, в която да бъдат принудени да направят всичко по силите им. Когато изборът е между всичко или нищо и те са принудени да натискат педалите през цялото време, тогава усещат силата, която притежават. При подобни обстоятелства те се сдобиват с голяма доза самоувереност.
Родените с лунен възел в Телец се учат да разпознават собствените си сили, да виждат, че те идват отвътре и не зависят от никой друг. Идеята е да правят неща, които позволяват на вътрешните им сили да се проявят по естествен път. Като посвещават времето си на проекти, които им осигуряват пари или удобство и сигурност, това ги прави по-силни. Те печелят енергия и когато имат смелост, могат да преминат през трудни времена и да намерят положителен изход. Печелят сила, когато изразят онова, което е истински важно за тях, независимо от мненията на другите и когато видят, че ситуацията се обръща в тяхна полза. Пристъпвайки извън ценностната система на обществото, те успяват да видят кои са важните за тях неща, откриват своята мощ всеки път, когато са верни на себе си.

Практическо приложение
Чувство за цел
Хората със северен възел в Телец са майстори-строители. След като веднъж са научили как да използват времето си, как да направят всяка следваща стъпка, така че да бъде основата им солидна и да не се движат по-бързо, отколкото чувстват, че им е удобно, нещата, които строят, остават завинаги.
Миналите животи на тези хора са се въртели около проектите на другите и в това прераждане те се учат да вземат решения и да направляват работата по един проект. Силата, която е необходима, за да се осъществи проекта, ще дойде, ако са наясно с целта си. Ако с всяка стъпка, която предприемат изясняват тази цел ("Какво целя с това телефонно обаждане? С тази среща?"). Това ще им помогне да определят посоката си и прогресът им да бъде постоянен.
Една от основните им задачи е да намерят проект, който ги кара да се чувстват сигурни и щастливи. Ако това е финансов проект, силата им ще дойде, ако успеят да видят обществените нужди и определят какво могат да направят, за да ги задоволят и в същото време да спечелят пари за себе си. След това, тъй като това е техен проект, когато поемат отговорност, те се изпълват с енергия, която става още по-могъща в резултат от успеха, който им влияе положително и им помага да продължават да бъдат наясно за своята цел и да останат фокусирани върху нея.
Вследствие на толкова много минали животи, когато са давали сили на другите за сметка на собствената си значимост, тези хора може да нямат желание да приемат помощта на другите. Но факт е, че сега местата са разменени: в този живот, след като са избрали целта си, трябва да позволят на другите да им помогнат. Те имат склонност да усложняват ненужно своя път към успеха. Мислят, че другите трябва да им дават всичко, да ги подкрепят и да се грижат за материалните им нужди или че трябва да правят всичко сами без чужда помощ. Този подход - всичко или нищо, не е нито правилен, нито практичен.
Истина е, че хората с лунен възел в Телец сами трябва да спечелят успеха си. Но след като веднъж са решили каква е целта им и имат желание да вложат усилия, за да стигнат там, стъпка по стъпка, тогава напълно естествено е други хора да ги подкрепят, да им дават сили и да им помагат в постигането. Другите могат да улеснят пътя им като им дават възможности, посочват им опасностите, разширяват техния подход и им помагат да "покриват базите си" на практическо ниво.
Родените с лунен възел в Телец не бива да се осланят на помощта на другите, но трябва да се научат да я приемат, когато тя им се предлага с най-добри чувства.

Напредване стъпка по стъпка
Когато родените с това разположение виждат колко далеч трябва да отидат, за да достигнат целта си, те се паникьосват. Цялата работа, всички препятствия, които трябва да преодолеят - как изобщо могат да стигнат дотам? Те се отказват от по-големите си цели, защото се страхуват от провал. Всичко изглежда прекалено трудно.
Ако човек използва тази гледна точка, нещата ще му се струват непреодолими. Единственият начин, по който далечните цели могат да бъдат достигнати, е като се раздели процеса на отделни стъпки. Идеята да стане лекар е плашеща за един ученик. Но ако това е истинската му мечта, си струва да се преминава през различните препятствия. Човекът, който желае да стане лекар, първо трябва да завърши четири годишен курс на обучение в колеж, след това четири години в медицинско училище, след това идва стажът. Това е един дълъг процес, но може да бъде осъществен на етапи, стъпка по стъпка. И целта ще бъде постигната, ако на всяка стъпка бъде отделено необходимото внимание.
Същото се отнася и за една важна връзка. Ако тези хора срещнат човек, който може да докосне струна в душите им, идеята веднага да се обвържат с него е толкова завладяваща, че те изобщо не искат да мислят за друго, а желаят да скочат направо в тази връзка - и резултатът е истинско бедствие. Онова, за което мечтаят не се осъществява, защото са опитали да пренебрегнат необходимите стъпки. Понякога, когато мислят за своята цел, те забравят, че да стигнат там е изцяло в техните възможности и зависи от желанието им да го сторят. Те могат да чувстват много силни емоционални тревоги за това дали целта си струва.
Но това е като да гледаш планина и да се питаш дали си струва да се изкачиш на върха, когато единственият начин да определиш това е като действително се изкачиш. Ако имаш подходящо съоръжение, избереш реалистичен маршрут, съобразен с опита и способностите, и имаш желание да излезеш на крачка пред другите, тогава ще успееш.
Родените със северен лунен възел в Телец не са свикнали да формират стратегия, за да стигнат до целта, тъй като определянето на необходимите стъпки в миналите им животи е било задача на друг човек. Сега те се учат да определят целта, която искат да постигнат (почивка на къмпинг със семейството, започване на бизнес и т.н.), и да формират практически план за постигането й. Когато започнат да изпълняват отделните стъпки, те се справят много ефективно и се изпълват с увереност от постигнатия успех, който обикновено продължава, докато те систематично следват начертания план.
Дори и да е така, не винаги е лесно за тези хора да разберат какво искат в живота. Те може да се нуждаят от много размишления и вниквания в собствената душа, за да определят какво желаят да построят. И когато наистина решат, важно е да запомнят, че трябва да се настроят на честотата на вътрешното си усещане за удобство като барометър на правилния път за тях. Независимо от това какво им казва техният ум, ако имат вътрешно усещане за дискомфорт по отношение на нещо и въпреки всичко продължат да се движат в тази посока, те винаги ще губят. Когато останат верни на вътрешното си усещане за онова, което ги кара да се чувстват добре (което е отражение на техните уникални граници), всичко работи в тяхна полза.
Хората със северен лунен възел в Телец се нуждаят от принципи и морал, според които да живеят, пътека, по която могат да вървят стъпка по стъпка, за да постигнат вътрешен мир. Когато открият духовни принципи в съзвучие с тях, най-добре е да ги приложат на практическо ниво в ежедневието си. Те са много по-добри в практическата си дейност, отколкото в теорията. Например програмата от 12 стъпки е страхотна за тях (Дружество на анонимните алкохолици, Тийнейджъри-алкохолици и т.н.), тъй като тези програми са концентрирани върху практически подход, изграждане стъпка по стъпка на духовните принципи.
За да изградят здраво чувство за собствената значимост, тези хора трябва да вършат само неща, които чувстват че са правилни и приемливи в зависимост от своя морал, а не да действат според ценностите на другите. Онова, което ги направлява може не винаги да бъде съвсем приятно, но ако те го следват, може да излязат от тъмнината - в която са се загубили без чувство за цялостност и собствена ценност - в царството на Светлина. Срамът или вината могат да бъдат показател, че трябва да преоценят своето поведение. Независимо от мнението на обществото те знаят какво ги кара да се чувстват добре. Когато следват собствената си посока, родените с лунен възел в Телец ще се сдобият с високо самочувствие.

Управление на парите
От благотворителната дейност, с която са се занимавали в миналите прераждания, родените с тази възлова позиция са придобили правото да печелят лично богатство в това прераждане. Благотворителността е естествена за тях, защото в миналото други хора са плащали техните задължения, за да могат те да влагат енергия в неща, които са били добри за обществото. Но в това прераждане те трябва да се стремят към дейности, за които получават пари, тъй като процесът на печеленето им помага да изградят своето самочувствие.
Тези хора понякога са прекалено доверчиви по отношение на парите. Те знаят, че да вярваш в начина, по който Вселената подрежда нещата, е принцип, който дава резултати. Но също така е истина, че "Бог помага на онези, които си помагат сами." Да вярваш, че всичко ще се нареди както трябва, не означава да избягваш личната отговорност и да действаш нерационално със сляпо доверие.
Ако приятел им каже: "Ще ми заемеш ли 3 000 $" и това е сумата, необходима на човека със северен възел в Телец да покрие всичките си разходи, да вярваш в мъдростта на Вселената не означава да мислиш: "Ами, аз вярвам, че нещата ще се подредят и затова ще дам тези пари."
Хората със северен лунен възел в Телец трябва да поемат отговорност и да се грижат за своите финанси. Само тогава могат да помагат на другите, без да се страхуват, че ще загубят личната си сила и стойност. Когато се чувстват сигурни, те могат да вярват във Вселената по начин, който им дава сили да видят какво им предлага животът.

Поемане на отговорност
За да поемат отговорност за парите си и да отворят врати за личното си благополучие, родените с лунен възел в Телец трябва съзнателно да обръщат внимание на парите: да записват, да следят колко и за какво харчат. Това им дава сили: то им помага да насочат средствата си в разумна посока. Натрупването на пари е игра, за която тези хора имат истински талант. След като веднъж са започнали да мислят за това, те имат дарбата да завъртят малко пари достатъчно добре, за да могат лесно да станат богати.
Понякога хората се северен възел в Телец изпитват отвращение, че трябва да мислят за парите си. Те са ядосани, че нямат лесен живот, на какъвто са свикнали в миналите прераждания. Но за тях е здравословно, когато наистина се погрижат за себе си: постоянна работа, стабилен доход, банкови сметки и финансови планове за бъдещето. Идеята е да се постигне сигурна финансова база, която ще им позволи да поемат рискове в други сфери. Това им дава чувство на спокойствие и увереност в живота и ги кара да се чувстват добре.
Макар че някои хора боравят доста умело с наследени пари, тези с лунен възел в Телец не са в тази категория. Не е в тяхна полза да бъдат зависими от наследства, от финансовото състояние на другите или от различни социални програми. Всяка ситуация, в която те са финансово зависими, подкопава чувството им за собствена значимост. В това прераждане за хората със северен лунен възел в Телец от особена важност е сами да печелят парите си и да получават отплата за вложената енергия.
Ако те са наследили пари, в техен интерес е да използват част от тях, за да започнат собствен бизнес или по някакъв начин да ги вложат в кауза, която увеличава чувството им за собствена значимост. Ако те са финансово зависими от своя партньор, за тях е здравословно да започнат малък бизнес или работа извън дома, дори и да не се нуждаят от нея или да не ям носи много средства. Те трябва да изградят чувство за своя Аз, отделно от връзката си с другия човек. Редовното отделяне на време, за да работят за постигане на индивидуалните си цели или проекти, които са важни за тях, е друг начин да изградят своето самочувствие.
Ако тези хора се подпомагат от социална програма, те могат да започнат странична работа, от която да печелят. Ако човекът със северен възел в Телец е родител с деца, може би ще иска да започне да се грижи за други деца срещу заплащане. Въпросът не е в това колко пари получава, а в чувството за собствена стойност, което печели.
Родените с лунен възел в Телец имат вродено разбиране как да се оправят с парите и за необходимостта те да се въртят. Тяхното предизвикателство е да работят с парите съзнателно. След като веднъж започнат да го правят, те могат да станат много богати. В миналите си животи са имали навик да използват парите на другите хора и затова са спрели да ги ценят - на тях не им се е налагало сами да ги печелят. В този живот те се учат да уважават парите и да ги използват мъдро, така че те да се умножават. Парите са техният учител. След като веднъж родените със северен възел в Телец се вслушат в своята интуиция за това как парите работят, те сами ще им покажат как могат да бъдат увеличени.

Дългове
Хората със северен лунен възел в Телец се сблъскват с големи проблеми с дълговете. Имала съм много клиенти, родени с тази възлова позиция, които са натрупвали огромни дългове вследствие на недоразумения. Например имах една клиентка, която заедно със своя съпруг и друга двойка бяха започнали новаторски бизнес в сферата на козметиката. Работата им още в началото потръгнала по-добре отколкото другите очаквали, и поръчките завалели! За да се справят с неочаквания бум, моята клиентка използвала кредитните си карти, за да изтегли пари, с които да наеме повече служители, да поръча повече продукти и т.н. - докато не натрупала дълг от 60 000 $. Били й необходими десет години, за да го изплати. За да направи това, тя трябвало да живее в евтин апартамент, да не си позволява никакъв лукс, да преустанови целия си социален живот, да работи на две места и да изтърпи невероятен стрес и лишения.
Когато в началото им потръгнало, моята клиентка рискувала, защото се опитвала да отговори мигновено на външните желания. Тя е могла да позволи на вселенската мъдрост да разгърне бизнеса й по един естествен начин, като използва печалбата си, за да разшири скромните му размери.
Имах още една клиентка със северен лунен възел в Телец, която искаше да прави филми за организациите на новото време - особено тези, които се появяваха във връзка с новите роли на мъжете и жените в обществото. Тя смяташе, че тези филми имат благородна мисия и вярваше на интуицията си, затова искаше да намери пари за своя проект. Тя взе кредит (и по този начин натрупа невероятен дълг), за да направи тези филми.
Моята клиентка вярваше, че парите ще се възвърнат, защото "Вселената искаше проекта да успее." В нейния живот настъпи истински хаос, тъй като тя се опитваше да събере още пари, за да го осъществи, и закъсня с връщането на парите, които вече бе заела. Накрая всичко се срути и тя трябваше да признае банкрута си - за втори път в живота й. Този път бе ощетила не само финансовите институции, но бе наранила и приятелите си, и своето семейство, които също й бяха помогнали със средства.
Натрупването на дългове не е от полза за родените със северен възел в Телец. Те са добри строители, когато използват разума си, не се предоверяват на интуицията си или не правят сложни маневри, без да са се обезопасили предварително. Но в определен смисъл те не уважават парите и имат склонност да се отнасят небрежно към тях. Макар че не го осъзнават, те имат много страхове, свързани с парите, които се дължат на липса на опит във финансово отношение от миналите животи.
След като веднъж тези хора осъзнаят, че умишлено трябва да се стремят да бъдат по-разумни с парите, те поемат тази отговорност. Но понякога губят контрол и започват да харчат на воля - купуват неща, от които нямат нужда и за което ще трябва да си плащат по-късно. В миналите животи парите са били средство, което им е доставяло удоволствие. Затова сега, когато са отегчени, те получават порив да пазаруват, с подсъзнателното чувство, че заслужават това и някой друг ще плаща. На практическо ниво те знаят, че това не е истина, но не могат да устоят на изкушението.
Родените със северен лунен възел в Телец не могат да понасят финансовото ограничение. Все пак след като веднъж са си пъхнали ръката в месомелачката и поемат отговорност за своите средства, те лесно могат да създадат богатство, което ще им позволи да харчат, без да се тревожат. Но след като го направят, те трябва да продължат да бъдат отговорни към парите си - в този живот не им е позволено да проявяват небрежност към тях.

ИЗЦЕЛИТЕЛНА ПЕСЕН
Написала съм изцелителна песен за всяко възлово положение по зодиакален знак, която да ви помогне да насочите енергията си в положителна посока, тъй като музиката е мощно средство, което ни подкрепя емоционално при поемането на рискове.

Задоволи първо своите желания
Посланието на тази песен е предназначено да помогне на хората със северен лунен възел в Телец да се концентрират върху себе си, за да станат по-силни и да намерят спокойствие. По този начин те ще придобият усещане за сигурност и ще повишат самочувствието си.

Избрани стихове:
Моят приятел се разболя, нуждаеше се от внимание
И аз реших да му стана медицинска сестра.
Сърцето ме заболя, когато той каза, че се забавлявам.
Не това беше целта ми.
И тогава си спомних:
Задоволи първо своите желания,
Защото вътре в теб е царството небесно.
И се обърнах към душата си
И вече толкова време се чувствам силна.
Светът отново се подреди.
Задоволи първо своите желания,
Защото вътре в теб е царството небесно!

No comments: